Децата на Първомай пяха, играха и танцуваха

За трета поредна година в рамките на Майските културни празници, техните организатори от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ дадоха възможност на ученически състави да покажат пред публика подготвяната през годината сценична продукция.  "Ние пеем, играем и танцуваме" беше концерт на ученически сценични клубове и състави. Прави впечатление, че през тази учебна година са се увеличават танцовите състави. След като участваха в Празника на фолклорния танц, клубовете, ръководени от Ангелина Кръстева в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и Николина Андреева в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ този път показаха и модерни хореографии.

За пръв път се изяви и музикалният театър с ръководител Антоанета Вергова. Хлапетата от ОУ „Св.св Кирил и Методий“ разказаха „Как гъсеничката се събуди или как се раждат пеперуди“. Още една приказка беше представена от Центъра за сценични изкуства, действащ в читалището. Актьорите предизвикаха присъстващите в залата техни „колеги“ заедно да изпеят и изтанцуват една от песните в пиесата. А вокалната група с ръководител Ваня Павлова поздрави с  „Приятели“ родителите на всички бъдещи актьори, танцьори и певци.

От името на организаторите Емилия Ангелова благодари на Теодора Кирякова за идеята да се прави такъв концерт и покани всички деца през лятото да отидат отново „На море в Първомай“ чрез читалището. Участниците и ръководителите им получиха поздрав и от кмета на общината Ангел Папазов.

Да участват в концерта бяха поканени ученически състави и от други училища, но заради трудности с транспорта или заради годишните екскурзии те не успяха да се включат.

К. Нешева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини