Нели Лишковска представи своя книга пред първомайска публика

Празника на светите равноапостоли Константин и Елена избра Нели Лишковска, за да представи пред първомайска публика романа си „Петнайсетият камък”. За книгата и нейната авторка говори литературният критик Лора Шумкова. „Голямо удоволствие е да обърнете „подводните камъни” и да разберете какво се крие под тях. В романа има много между редовете. Книгата се чете много бързо, но след това често се завръщаш към нея и я препрочиташ, или търсиш отделни моменти” – с това започна младата литературна критичка, след като Ани Сиракова и Николай Николов прочетоха малки части от романа. Като философски ситком определи Шумкова този роман на Лишковска, разказан от добър разказвач, с живи диалози. Раждането, любовта и смъртта са теми, които могат да бъдат открити и в други книги на Липковска. Автор със собствен стил, разпознаваем ритъм, език и изграждане. До края на този месец ще излезе и най-новият роман от съшата авторка, който по нейните думи е близнак на „Петнайстият камък”.

„Всяка отделна книга идва със своя характер”- заяви младата писателка . За всяка отделна книга тя търси подходяща „дреха”, в която да я облече. Надява се, че е избрала най-подходящите облекла.

Водещата Емилия Ангелова благодари на двете гостуващи дами и покани всички на чаша вино и приятен разговор. 

Преставянето на романа "Петнайсетият камък" е е част от 41 Майски културни тържества. Днес те продължават с вечер на шлагерната песен с участието на Състав за шлагерни песни «Романтика»   и оркестър „Ретротон” в голям салон на читалището.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини