Със среща в Турция приключи проектът "Капка вода за бъдещето"

Група от 5 ученика и 4 учители от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ с ръководител Веселка Шопова посетиха гр. Каледжик, Турция в периода от 12.05.2013г. до 16.05.2013г. Там се състоя последната заключителна среща на страните-партньори по проект „Капка вода за бъдещето“ по секторна програма Коменски, програма Учене през целия живот. Присъстваха екипи от всички страни-участнички в проекта: България, Португалия, Румъния, Франция и домакините от Турция. На път за Каледжик българската група имаше възможността да посети гр. Истанбул и да разгледа някои от емблематичните за този град места, като Синята Джамия, Света София, Цистерните. Програмата на посещението в гр. Каледжик включваше разглеждане на града и важните за него места, представяне на крайния продукт на проекта – брошура отразяваща: Водата и енергията; Водата, храната и селското стопанство; Водата и природните резервати; Водата, здравето и хигиената и Водата и климата, както в целия свят така и в отделните страни-партньори по проекта. Домакините ни приветстваха с традиционни турски танци и песни. От българска страна ученичките от 10а клас Антония Тунчева и Кристияна Сиракова поздравиха участниците в срещата с една турска песен, подготвена специално за случая, и с една българска народна песен.   На срещата координаторите на проекта за съответните държави обсъдиха изработването на крайния отчет за дейностите по проекта. Домакините бяха организирали посещение на Кападокия – една уникална местност.

Както и при предишните срещи, така и сега учениците от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ показаха, че могат свободно да общуват на английски език.

Последният етап от проекта премина в изключително топла атмосфера. Имаше и малко тъга, тъй като това беше последната  реща. Остава, обаче, надеждата, че са възможни  срещите при други обстоятелства. Приятелството между екипите от всички страни е завинаги.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини