Силен дух демонстрираха инвалидите на традиционния спортен празник

„Наравно със здравите физически и по- силни духом от тях“  стана девиз на проведените за шести път игри за инвалиди в Първомай. Състезанията бяха открити от председателката на клуба Златка Кирева. Преди да бъде даден старт, хората с увреждания отдадоха почит с едноминутно мълчание на починалия преди дни председател на клуба в село Градина Христо Христов.

Гости на проявата бяха Смиляна Запрянова – председател на регионалната организация на инвалидите – Пловдив и кметът на града Ангел Папазов. Г-жа Запрянова поздрави присъстващите за духа и настроението им. Отбеляза, че инвалидите в Първомай са си избрали председател, който ги е сплотил през последната година. Тя благодари на кмета за осигурените средства, помещения и подкрепа за хората с увреждания. Подчерта, че няма друга община, в която толкова инвалиди да са били назначени по програмата „От безработица към заетост“ и се обърна с молба към градоначалника да се отпусне цял щат за Златка Кирева, тъй като работата й е много, свързана е с тежки организации и решения.

Инвалидите се състезаваха в няколко спорта: дартс, стрелба с  малка топка в кош, надбягване – мъже и жени, състезание с инвалидни колички. Мъжете и жените бяха обладани от олимпийския принцип за участие. Някои от присъстващите в последния момент се включиха в състезанията и дори си събуха неудобните за бягане  чехли .  От Общинска администрация бяха осигурени спортни екипи за победителите и подаръци за всички, включили се надпреварата.  След награждаването за  всички присъстващи беше осигурен и обяд.

В игрите се включиха инвалиди от всички организации от общината, както и настанените в дома за хора с физически увреждания в село Езерово.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини