15 °C

С "подръчни средства" в Бюрото по труда създадоха максимално удобна среда за инвалиди

В Дирекция “Бюро по труда” – Първомай  е създадена  максимално удобна среда за хората с увреждания, на които се налага да ползват техните услуги. Това е постигнато съвсем лесно - с един звънец и кратка табела.За тези, които не могат да се качат на втория етаж в сградата на „Бюрото по труда”, долу на входа е поставен бутон. Хората, които трябва, а са в невъзможност да изкачат стъпалата, след позвъняване изчакват служителя, който може да ги обслужи, да слезе при тях.

В Дирекция „Бюро по труда“ – Първомай регистрираните безработни с увреждания до скоро бяха малко под 9,5%. С назначаването на 33-ма по програмата „Обучение и заетост“, техният процент намаля. За част от хората звънецът е придобивка, а от добрият пример могат да се възползват и други институции.

Красимира Стоянова

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Те
  Теодора
  0 -2
  22:55, 17 дек 2018
  Красе, ами ти подмина и Кирякова с "подръчни средства" по стари и тъпи новини!
 • 2
  Кр
  красимира
  2 0
  15:01, 18 дек 2018
  Защо не си представиш, че някои заглавия ги поставят други хора. А след като информация свързана с хора в затруднения е "тъпа", то представям си "огромния" интелектуален потенциал...По-същественото е, че са намерили решение как да помогнат на хората, при положение, че няма рампа.
Последни новини