18 °C

На топло ще гледаме представления и празнични програми в читалището

В навечерието на Коледа големият салон на ОНЧ”Св.св. Кирил и Методий” – Първомай вече се отоплява. Проблемът с невъзможността за отопление лишаваше гражданството от възможността да изгледа спокойно театрална постановка или концерт, и то във време, когато хората са най-свободни – зимния сезон.

Редица мероприятия от Общинския културен календар /Коледно-новогодишни, 3-ти март, театрални премиери и др./ се провеждаха в неподходящи зали, което обяснимо снижаваше ефекта от събитието и създаваше редица затруднения на организаторите.

След многократно обсъждане на проблема от страна на Читалищното настоятелство, Атанаска Велчева, член на Настоятелството и управител на „Бендида – 66” ЕООД, поставя началото на акция по набиране на средства, като дарява 5200 лева. Последват я: Емануил Манолов – бизнесмен, наш съгражданин, живущ в София, инж. Красимира Недева – член на Читалищното настоятелство и управител на „Първомай БТ”АД, Стоян Бойлов – собственик на фирмите „Агродоминатор”ЕООД и „Агрострой 07”ООД, „Витал Транс”ООД с управител инж. Петко Динков, „Витал”ООД с управител инж.Васил Шапатов, Винарска изба „Загрей”АД с управител Димитър Костадинов и ББП с управител Георги Богданов.

Тази дарителска акция се провежда след като кметът на общината Ангел Папазов  и председателят на ОбС – Първомай Дечко Петков се ангажират  и застават зад идеята на Читалищното настоятелство, а Общински съвет – Първомай глсува сумата  от 11 хиляди лева, а останалото се допълва от дарителите.

Сега вече жители и гости на общината ще се чувстват комфортно по време на представление, концерт или друг вид културна изява.

Резонно ръководството на читалище „Св.св. Кирил и Методий” благодари на всички, които са спомогнали това да се случи.

Първи от топлото ще се възползват пенсионерите, за които на 19 декември от 14 часа Театралният колектив специално ще представи „Женско царство“.

Читалищните колективи канят всички първомайци на голям Коледен концерт на 21 декември от 18 часа. В него ще вземат участие самодейци и ученици, а искреното желание на артисти, певци, танцьори е да стоплят и душите ни.

Красимира Хр. Славова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  2 0
  16:30, 14 дек 2018
  Дано тия климатици изкарат дълго а не само в гаранционни срок щото пак ще трябва да се дадат няколко дестки хиляди кинта. Не беше ли по целесъобразно да прекарат газ и да отопляват салона тува да кажат иекспертите
  • Ec
   eco-gas
   3 0
   18:00, 15 дек 2018
   Сега някой трябва да изчисти салона, защото тия климатици ще раздухат праха събран с години и всички ще го дишат...
 • 2
  Ве
  Ветеран
  5 -1
  18:36, 14 дек 2018
  Те кумоняги дадоха по някъв лев изброените искат да загреят предизборно браво това ще е полезно поне хората да гледат спокойно на топло малко разнообразие в то напрегнат живот.
 • 3
  Де
  ДЕБЪРЕЦ.
  1 0
  18:40, 14 дек 2018
  Те хора могат не климатици еми на всеки стол отопление да осигурят.

Хороскоп за 02.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
02 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
02 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
02 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
02 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
02 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
02 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
02 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
02 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
02 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
02 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
02 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
02 окт 2020
Последни новини