13 °C

СОУ-то би Френската и Хуманитарната гимназии

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив- Иванка Киркова посочи, че тази година СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се нарежда между най- желаните училища от Пловдивска област за кандидат- гимназистите след 7 клас.  След паралелката с природоматематически профил на първомайската гимназия са Френската и Хуманитарната, които традиционно са между „елитните“ за града под тепетата. Златаровци са непосредствено след  Математическата гимназия, ЕГ „Пловдив“, ЕГ „Иван Вазов“ и Търговската гимназия, които както обикновено първи пълнят класовете си.

От успелите да запазят класове, на последно място са Професионалните гимназии, между които и ПГСС „Васил Левски“ с бал на последния приет кандидат- гимназист 18,018. Закрити за тази учебна година ще бъдат 25 паралелки, а в 23 все още има свободни места и експертите се надяват, че повечето от тях ще се запазят. За сравнение, през миналата кампания са били закрити 16 паралелки. На фона на демографския срив и намаляващият брой ученици, безспорен успех за местното СОУ е  втората  паралелка. Тя е с хуманитарен профил и се предполага, че след второ класиране ще бъде попълнена.

180 ученици остават извън класирането за сега заради неправилно подреждане на желанията и ще имат право да попълнят незаетите места след трето класиране. 29 юни е последният срок за записване  на доволните от първото подреждане.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини