Гражданите имат нова идея за подлез

Подкрепен от над 30 граждани, в общински съвет е постъпил нов идеен проект за преминаване под ж.п. линията –вместо на мястото на прелеза, подлезът да бъде малко по- на изток . Да започва от ул. „Н.Й.Вапцаров“, пред бившата фабрика „Алена“ и да излиза до настоящият вход на автогарата.

Под натиска на инициативна група, НКЖИ възложи на инж . Иван Здравчев да направи проект, който да замени съществувалия прелез до автогарата. Трите предложения – подлез, надлез и преустрояване на съществуващия пешеходен подлез бяха разгледани преди седмица. След двучасови дебати и консултации извън кабинетите, гражданите излязоха с алтернативно предложение, описано в писмо до Председателя на ОбС. В него се казва:

В протеклите обсъждания се разбра че и при двата варианта(автомобилен подлез или надлез) могат да се появят допълнителни пречки за реализирането, свързани с отчуждавания на повече имоти, нива, наклони, пресичане на градски колектор и осигуряване на подходи към частни имоти.

 …

 Предлагаме на Вашето внимание още един вариант за пресичане на ж.п. линията, който според нас е компромисен и би удовлетворил и двете страни. При него отчужденията са сведени до минимум.

- УПИ І ф-ка „Алена” 417.6 кв.м., квартал 91 ( земя и сгради)

- УПИ ІV 1351 ( частен) – 6,06 кв. м. , квартал 92 (земя)

Липсва и конфликта с пресичането на градския главен колектор и не се натоварва допълнително района на СОУ „проф. д-р Асен Златаров”

 …

 Според нас предложената височина на пътния подлез (от проекта на НКЖИ) е излишно разточителство.

 Накратко - в предложения от нас вариант пресичането да започне от кръстовището на ул. Никола Вапцаров и ул. Братя Миладинови юг. До фабрика Алена започва пресичането на жп. линията. Пресичането излиза на входа на автогарата ( юг) и продължава по нейната северна граница и се включва в ул. Хаджи Димитър.

 Освен направеното предложение за преминаване през ж.п. линията, гражданите са поискали и да не се подписва акт 16 за въпросната ЖП линия докато не се получат ясни писмени гаранции за изпълнението на избрания от тях вариант за пресичане.

 Инициативната група се надява да бъде подкрепена в четвъртък – 21 юни, когато е редовната сесия на Общински съвет и се предполага, че писмото ще бъде разгледано.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини