Граждани настояват за среща със собствениците на Алкао

Изображение 1 от 2

    Над 70 подписа са събрани в подкрепа на предложението местната власт да организира среща между граждани и собствениците на Алкао ООД.

    В писмото, адресирано до кмета Ангел Папазов, до Председателя на Общинския съвет Дечко Петков и до всички съветници има жалба, че миризмата създава дискомфорт и се носи както в населени райони, така и до болницата и близкото училище.

    „Недопустимо е в летните месеци да не можем да си отворим прозорците на жилищата, заради носещата се навън силна миризма на преработено какао, се казва още - Въпреки, множеството оплаквания на живущи, досега няма взети адекватни мерки и обгазяването на града продължава.“

    Подателите на писмото са уверени,че този проблем може да бъде решен само с активната намеса на местната власт и поставят въпроса за тристранна среща между представители на „Алкао“ ЕООД, местна власт и жителите на град Първомай, на която да се обсъди проблемът, да се вземат конкретни решения и мерки за справянето с него и да се дадат ясни срокове, в които тези решения и мерки ще бъдат изпълнени.

    Един от организаторите Богдан Начев уточнява, че това не е подписка по смисъла на Закона затова не се изискват лични данни и определяне на места за извършване на тази дейност. Всеки гражданин, положил подписа си става подател на това писмо. Освен това се обръща внимание и на факта, че никой не иска затварянето на производството. Молбата на всички е този проблем да бъде решен с минимум усилия, но в най-кратни срокове.

    Листове с текста на писмото и с място за подписване ще бъдат поставени на ключови места в Първомай – като „Нивал 5“, хранителен магазин „Ван-5“(Жана), кафе „Лъки“ (Гелето), Аргирови и други.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Ка
      Картичар
      8 -18
      10:51, 31 юли 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Пи
      ПИТАГОР
      10 -5
      12:39, 31 юли 2018
      Явааа колку подписки трябва да се праят за да може тая общинъ и държавните органи да си вършат работата. Яз личну съм се подписвал ду сега поня три пъти и нищу. За ко трябва да има изобщу подписка да не би на ангу да му е запушен нуса и да му е отпушех фазъ. Ангу виднага трябва да сизира рзи риосв и темподобни и безподобни институции а не да ми чака подписи от изтормозените люде дето толкова много са дишали какао чи са слънчасали и си мислят чи с подписки жъ решат прублема. Тва е се идно фигънято къту крадат от мвр-то да чакат подписки ут хората да фатат кръдците/не че ги фатат ъм къкту и да ие/. Тва ангу въ прай на луди какаови кълинки ва люде съвземете съ идиете и струшете прузорците на общинътъ ду куга жъ съ подиграват с вас
      • Ko
        Kolio
        3 0
        22:25, 31 юли 2018
        А браво един смислен коментар
      • Ko
        Kolio
        5 -2
        22:27, 31 юли 2018
        Питагор , защо си мислиш , че като пишеш на диалект си по-интересен не ми се вярва да си неграмотен.
    • 3
      Ар
      Арома Соф
      8 -14
      13:53, 31 юли 2018
      Абе няма угодия на тия първомайци,хем се оплакват... Виж коментара
      • W
        w
        14 -6
        14:57, 31 юли 2018
        По коментара личи ,че не сте първомаец,по добре да не взимате отношение по проблемите на града.
    • 4
      Пи
      ПИТАГОР
      3 -6
      14:52, 31 юли 2018
      Кой ти каза че няма производство без мирисма кметя ли ва или ония турчуля от фабриката. Има ама докату има такива кът тебе и кът кметя ангу жъ миришем и жъ съ подписваме ко да прайм. Сичку може на тоя свят ама трябва някой да го направи а не кът сме офце жъ съ подписваме само
    • 5
      So
      sokrat
      10 -9
      15:42, 31 юли 2018
      Ами то като сушат тютюна не мирише ли, от ракиения казан не мирише ли, от маслобойната не мирише ли.Няма безотпадно производство,освен когато произвеждаш селски комплекси!!!
    • 6
      Ар
      АРХИМЕд
      8 -11
      17:23, 31 юли 2018
      Е то ни махнаха вълните дето миришат гадно и го замениха с аромат на шоколад какво повече искате
      На гадно да не ви мирише, на хубаво също да не ви мирише
      Нямъ огудия
      Искате да има производство искате да се развива района пък мрънкате айде малко се съобразявайте
    • 7
      Ве
      ВЕТЕРАН.
      6 0
      18:55, 31 юли 2018
      Те производства миризливките идват в Бг и там където заплатите са малки що не го пусне в Австрия Германия ще го пусне ама през крив макарон но виновна е и управата дето им дава тука АДФ ако си бяха някъде на безлюден район на полето още щеше да съществува щото накрая Управиха и заплати и условията бяха европейски щото дапа го събаря ха пак от нула почнаха само заради път.Щяха да си направят хората.
      • So
        sokrat
        0 0
        22:22, 2 авг 2018
        докато стигнеш австрия има още време да мине още си новобранец хахахаха.....
    • 8
      Фа
      фак оф Папазландия
      14 -4
      22:00, 31 юли 2018
      Единственото място,което мирише от години е Общината..събирайте подписка против тях...после проблема с Алкао лесно ще се реши...всички проблеми идват от некадърниците обитаващи смърдящата на цигари общинска сграда
    • 9
      Аб
      АБВ
      17 -1
      22:04, 31 юли 2018
      То след толкова коментари нека и аз да ви светна,че тези които преди нас построиха ВСИЧКИ предприятия с някаква остатъчна миризма от производството си -Партизанин,Г Ганев Птицекланица Тютюнева са в източната част на града поради простата причина че през по-голямото време в годината въздушните течения са от запад на изток! Може да ви звучи смешно ,но в годините е правено такова изследване.Затова в западната част на града бяха само болницата и дапа! Не са били толкова прости предшествениците ви колкото вие си мислите1
      • Ре
        резюме
        9 0
        23:09, 31 юли 2018
        Точно така. Нарича се роза на ветровете и всеки нормален производител би трябвало да се съобрази къде да си разположи фабриката, за да няма проблеми. Но в Първомай се намериха идиоти да сгафят навремето и сега още им ядем л..ната. Терена на бившия ДАП не става за производство и който се забие там или трябва жестоко да се изръси за пречиствателни съоръжения и постоянни високи разходи за непрекъсната работа на тези съоръжения (което си е жива глупост при положение, че е можел да избере друг терен далече или в подходящо разположение спрямо града) или трябва да си ходи като се вдигне народа. Щото първомайци колкото и да е заспали и тъпи да са, все някога се вдигат, че не се трае... !
      • Ба
        бат пеньо
        2 0
        21:00, 1 авг 2018
        малко се прецака розата на витровете като започнаха да копат урана в дебър лично според мене ама това е дълга тема
    • 10
      19
      1990
      7 -1
      23:51, 31 юли 2018
      Мирише отвратително, собствениците на АЛКАО да вземат мерки, защото не сме рая заспала. А догодина има и избори.
      • 09
        0991
        9 0
        08:37, 1 авг 2018
        Заспал си. Турските собственици си имат кмет-потурнак и заместник кмет баш аркадаш. Плащат си като попове , отвреме на време подарят някоя турска пейка и какаото си върви барабар с миризмите.
        като дойдат изборите пак ще дадат пари , ама не на тебе на на Руждито и Ангу. Абе проверявалили сте той дали не се е обрязал ?
    • 11
      $$
      $$$$
      7 -1
      01:03, 1 авг 2018
      Ветерани,резюмета,АБВ та, ще си миришете лайната и ще си траете защото те са от вашите задници.Сега и за напред.Когато хората преди години протестираха вие се подсмивахте под мустак и говорхте ,че тия са боклуци,лумпени,фашисти и какви ли не.Сега духайте супата.Събирайте си подписите тоя път без нас.Ние сме на Боровец.
      • Ре
        резюме
        3 0
        12:34, 1 авг 2018
        Оф, такива като теб в Пърумай с лопата да ги ринеш. Дано има и свестни хора, които да намерят път към оправия в този град!
    • 12
      Пи
      ПИТАГОР
      0 -1
      06:29, 2 авг 2018
      Ъм ниграмотен съм ва нали тва искаш да чуеш щото ако ти кажа че съм по грамотен от тиебе жъ съ обидиш кът сичкуту пърумаци дето са върха на грамотността. Много пъти на различни люде съм обяснявал из тя форуме че чича ви питагор няма нужда да се прай на интересен прид никугу. А и ти коле явно си некой голобрад тинежър дету ни знае историята пърумайска но яз ся жъ ти кажа че идно време преди много много години в та гълактика имаше идин зам председател на общинския съвет дето приказваше къту мене демек бяхме земляци и никой ни гу питаше той грамотен ли е или на интиресен съ прай за тва ни койментирай такъви неща без да ти е ясен живота и историята на пърумай.
    • 13
      Jo
      Jongata
      2 0
      13:04, 6 авг 2018
      Много ми е странно как така миризмите на изгорял пипер и патладжан, кюспе, тютюн и т.н., които също се усещат в района на центъра не дразнят първомайци, а точно какаото ги раздразни? Или може би всичко си е постановка дирижирана от Даци Балабаци и Ко (съдейки по това кой е инициатор на подписката против алкао)?.......
    Последни новини