Шести месец платформата на подлеза на гарата не работи

Шести месец вече едната платформа на гарата в Първомай не работи и това затруднява преминаването през линията на майки с колички и инвалиди. Шести месец димитровградската фирма, която би трябвало да поддържа тези съоръжения не иска да даде отговор на въпроса „докога?“.

Незнайно защо преди няколко месеца ни отпратиха да питаме началника на гарата да каже защо не работи асансьорът и колко време ще е необходимо за поправката му. Вчера ни насочиха към кмета на общината- действие, не по-малко абсурдно, предвид факта, че  платформата не е собственост на общината. По този повод Николай Митков изрази недоумение как той да отговори на въпроса, но същевременно потвърди, че се подготвят писма до различни фирми, които отговарят за инфраструктурата на територията на общината и едното от тях е до НКЖИ.

За шестте месеца, в които платформата не работи, децата на майките, които имаха идея да протестират, проходиха. За 9 години така и не се намери решение както за тях, така и за инвалидите и колоездачите.

Засегнатите отново призовават – кмет, архитект, НКЖИ, всички технически грамотни и отговорни лица да намерят решение на този проблем, за „Интензивно и устойчиво развитие на Община Първомай, като желано място за живот и икономическа дейност“ – както е записано като мисия в Стратегията за развитие на община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    За
    Защо?
    16 -2
    09:37, 5 фев 2020
    Недоумявам защо са нужни 6 месеца да се подготвят писма до различни фирми? Писмо се пише доста по-бързо, особено ако в него се засягат проблеми касаещи цял град! Това да не е "любовно" писмо?! Това е нещо, което ако толкова дълго не се решава трябва да бъде приоритет на г-н кмета! Щом гражданите с жалбите си не успяват, то вие г-н кмете застанете зад жителите, които ви избраха и покажете,че имате мисъл за тях! Престанете с глупави обяснения, че пишете 6 месеца писма! /пардон-всъщност не сте започнали да ги пишете, а все още ги подготвяте -ха,ха/ СРАМОТА!!!
    • ?
      ?
      8 0
      18:57, 5 фев 2020
      Митков, небеше ли протеже на тогавашния транспортен министър
  • 2
    Ве
    Ветеран.
    8 0
    11:26, 5 фев 2020
    Пишат ама страх ги е от правописа до кът им го провери някой за грешки и така си минава никой не на мисли та община кара на изпарение и по инерция ужас нищо се не пипа.
  • 3
    Пи
    ПИТАГОР
    4 -3
    12:00, 5 фев 2020
    Ава серсеми та платформа ут къкту е направена сигурно само няколко дена е работила ва нейната цел е само да са утбие номера ва. Питайте секи срещнат чвяк дали жъ съ сети изобщо куга е работила ва. Тува е пристъпну нихайство ва минаха 8 гудини ва. Както всичко в държавата явно някой чака да стане беля я с майка с куличка я с някой възрастен чувек и тогава жъ съ тюхкат и жъ викат то бил виновен но бил виновен.
  • 4
    Пл
    плат и форма
    11 -1
    13:01, 5 фев 2020
    а бе тя и на Митков платформата не работи ма си трайкате
    • ..
      ........
      5 -1
      16:04, 5 фев 2020
      Тя неговата кога е работела и едва ли ще проработи
  • 5
    12
    123
    12 -4
    16:19, 5 фев 2020
    Защо кмета Митков да не отговори, как да го направи като тук е временно .В Пловдив където живее нали му е на ред, че какво го интересува тук какво ще става.Еххххх народе това си гласувахте това ще си сърбате.Избрах те си Кмет,който се крие по коридорите от служителите, и бърза да си отпътува за Пловдив в 16.30 и забележете със служебната кола.Това е то.Жалко!
  • 6
    45
    456
    3 -4
    17:56, 5 фев 2020
    Абе не ми става ясно какво точно ви боли като кмета спи в Пловдив!Той е там от повече от 10 години до колкото знам!И вие мисля че много добре го знаете! 123 само глупак може да не се досети кой си,така,че спри да се излагаш,защото достатъчно се прочу и то не с добро 😉
    • 🔞
      🔞
      2 -1
      19:09, 5 фев 2020
      Комент номер 6, аплодисменти за края на коментара ти 👏👏👏👏👏❗ Таласъмът с ник 123, е абсолютна грешка на природата 😂😂🤣❗❗❗ Даже ми е напълно безразлично, че може и да съм глупак, задето не се досещам кой е този , хомосапиенс 😂😂😂😭😭😭. А за лицето с ник номер 123, 👎👎👎👎🤜🤛🤜🤛 💀.....
  • 7
    ?
    ?
    6 0
    19:37, 5 фев 2020
    Кой подписа акт. 16 на НКЖИ ?
  • 8
    Ко
    Кой?
    3 0
    20:10, 5 фев 2020
    Подкрепям питанка ? за най смисленният въпрос по темата, и приканвам всеки първомаец този път наистина да си помогнем като не подминем с лека ръка този въпрос.Кой подписа акт 16 на НКЖИ,и изобщо има ли такъв акт? Давайте предложения как да се накарат да ни предоставят компетентен отговор на този въпрос и проблем?
  • 9
    То
    той
    2 -2
    21:03, 5 фев 2020
    Те минали 10 години,я тоя го няма на работа вече,я в пенсия,я ганясал.... Минала давност.Сега ще търсим под вола теле
    • Ко
      Кой ?
      0 0
      10:34, 6 фев 2020
      "Той" ,може и двадесет години да са минали,в случая по важно е да се знае кой от града ни,Иванов,Петков,Димитров е сложил подписа си,и е одобрил тези така наречени ,асансьори,а сега вече и платформи ,които и за хаспели не стават,и чрез които явно са откраднати маса пари.Да знаят хората кои са виновни за бедите им.Никак не е без значение.Защото не са само хаспелите.И който с подписа си би трябвало да осигури поддръжката на тия съоръжения докато са били гаранционни,а след изтичане на този период ,да се знае кой ще трябва да ги поддържа.А не днес да се прехвърля топката от един на друг,и в края на краищата страдаме ние хората.Точно договора е нещото което би гарантирало правилната експлоатация и поддръжка, както е по целия нормален свят.Някаква си димитровградска фирма която "би трябвало" (така е написала Т.Кирякова) да поддържа съоръжението се ослушвала и не искала да дава отговор кога ще ги ремонтира.Четете ли какви глупости на търкалета.Не се обаждали ,не идвали? Ако има договор на втория ден ще са тука ,защото ще им разоря фирмата в съда, и няма да си и помислят да се мотаят.Какво толкова сложно има в това.Ако трябва ще сменят наново с друг модел съоръженията ,но да заработят най после както трябва.Ние хората нямаме вина.
  • 10
    Ба
    Баба Гица
    3 -1
    21:29, 5 фев 2020
    Едно време бабите ви все платформи да ги повдигали. Айде стига гевезелъци. Свикнете с мисълта, че градът ви всеки момент ще напусне 20-ти век и ще премине в 19-ти.
  • 11
    Фа
    факт
    2 0
    23:17, 5 фев 2020
    Не е изтекъл давностния срок.
    Имаме неработещи платформи, недостроени шумоизолации покрай ЖП линията и подписан акт 16
Последни новини