Дебърските славейчета надпяха 2000 участници в конкурс

Детската фолклорна група“Дебърските славейчета“ се класира втора в своята възрастова група на XII-я детски етнофестивал „Децата на Балканите с духовност в Европа“.

Той е под патронажа на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Във фестивала са участвали певци и танцьори от България, Молдова, Македония, Босна и Херцеговина и Сърбия. Етнофестивалът демонстрира колко по-богата е общата европейска култура с автентичните култури на отделните етноси и националности и обединяващия ефект на универсалния език на песента и танца.

Ангел Ангелов – ръководител на славейчетата е изключително доволен от представянето на децата. Радвам се за малките и много ме боли  защото жестоката конкуренция лиши от награда и по-големите момичета от „Дебърче“ - каза той и пожела на всички здраве и сили, за да може догодина отново да представят достойно кв. Дебър в надпреварата.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Zd
    Zdravka
    0 0
    14:52, 26 окт 2014
    Zdraveite, az sam edna ot grupata tazi godina spe4elihme na parvo mqsto i polu4ihme trofei kazvam za tezi koito ne znaqt :D :D
  • 2
    Zd
    Zdravka
    0 -1
    14:53, 26 окт 2014
    pozdravleniq za parvoto mqsto mili4ki mnogo se radvam za vas
Последни новини