Приключение в планината преживяха ученици

Госпожо, като в приключенски филм се чувствам – сподели ученик от клуб „Да успяваме заедно – екоразходки и екопътеки“. Той заедно с още 6 деца измина пътеката до Сливодолското падало – най- високият родопски водопад. Ръководителят на групата Ангелина Славова води децата от ОУ"Св.св. Кирил и Методий" - Първомай сред природата по проект УСПЕХ, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“, но ОбА помогна за осигуряването на автобусче.

Децата бяха изненадани от красотата на пътеката. Стръмна на места, тя не ги уплаши. Преминаването през реката накара момчетата да се почувстват като истински кавалери, подавайки ръка и помагайки на момичетата. На място, учениците се запознаха с растителността в района – част от резервата „Червената стена“, между тях и интересни растителни видове – селивряк и бачковска иглика. Видяха какво е маркировка и как се ползва от туристите. Децата с изненада откриха, че почти няма отпадъци по пътеката и дори събраха няколкото изхвърлени опаковки и бутилки за вода.

Като изключително успешна определи тази форма Славова – децата научиха много за планината и природата докато се забавляваха, а сега се чувстват горди, че са били там, където познатите им още не са ходили. На 27 май групата ще се качи на Белинташ.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини