5 °C

Ученици и самодейци се готвят за коледните тържества в Първомай

Коледно-новогодишните тържества в Първомай бяха открити с изложбата на местните художници  и ще приключат традиционно с наздравица в новогодишната нощ.

Читалищни колективи и училищни клубове с празнично настроение подготвят програми и забавления, готови да споделят частица от Рождество със своите съграждани.

Предстоят коледни спектакли в училищата в града: на 14 декември децата от НУ „Христо Ботев“ ще представят „Най-чудната коледа“. На 18-ти ще бъдат заедно с приятелите си от Центъра за настаняване от семеен тип „Заедно на Коледа“ в библиотеката на читалище „Св.св. Кирил и Методий“.

По-големите ученици от Професионалната гимназия ще се забавляват  с „Разбъркани приказки“ на 20 декември от 13.30 часа. Привечер в същия ден от 17 часа Коледен базар в СУ „Златаров“ ще предложи ръчно изработените творби на учениците, а от 18 часа спектакълът „Магията на времето“ ще зарадва родители и приятели на децата от началните и прогимназиални класове.

На 20 декември ще бъде и коледното тържество на учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Кулминацията на тържествата ще бъде на 22 декември от 18 часа в Пленарна зала с Празничен коледен концерт с участието на читалищни състави от град Първомай, ученици от СУ „Проф. д-р Асен Златаров”, НУ „Христо Ботев”, танцова формация „Арт Денс” с ръководител Ангелина Кръстева и Атанаска Тенева.

На 19 декември Първомай ще бъде представен на Коледен концерт в Народна библиотека „Иван Вазов” – гр. Пловдив от ПФА „Първомай“ с диригент Кичка Петкова.

Заря и празнично хоро ще съпроводят приветствието на кмета Ангел Папазов в празничната новогодишна нощ. Оркестър „Дионис“ и органиизаторите от Община Първомай и читалище „Кирил и Методий“ канят всички на чаша вина на площада пред читалището.

parvomai.net


Още новини

Хороскоп за 22.02.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини