Новият зам. кмет: Имам самочувствието, че съм успял човек

Иван Георгиев

Иван Георгиев е новият заместник-кмет на Община Първомай. На практика това е и първия член на ПП“ГЕРБ“, който влиза в управлението й. 

Каква е визитката на новия заместник-кмет на община Първомай?

Математик съм, завършил съм в Пловдивски университет, но имам следдипломна квалификация в УНСС специалност Банки и банково дело. Работил съм и като учител, но развих собствен бизнес. Сега вече фирмата се поема от съпругата ми. Давал съм работа  на 12-14 човека. Имам две деца и хубаво семейство. Изобщо имам самочувствието и смятам себе си за успял човек.

Защо не се кандидатирахте за кмет? Не е заради фирмата…

Не,не. Все още не се чувствам подготвен. Когато се почувствам готов да изпълня тази дума със съдържание ще си помисля и може да се кандидатирам. Трябва ми още опит.

На изборите бяхте в конкурентни отбори  с Ангел Папазов. Сега как работите?

Конструктивно. В крайна сметка трябва да имаме една цел.  Надявам се, че ще изкараме един успешен мандат.

Наясно ли сте с отговорностите? Кои сектори ще управлявате?

Общинска собственост и инвестиции, бюджет, финанси,транспорт.

Кой е най- проблемният сектор?

Май транспортът се очертава с най- големи проблеми.

Имате ли вече набелязани конкретни стъпки?

Не. Все още се запознавам. Имам идеи, но е рано… Необходимо е да се създадат условия и да се привлекат инвеститори и не  само да влагат пари, а и да разкриват работни места.

Съгласен ли сте, че Първомай е изоставаща община?

Положението на Първомай – между две магистрали, земята, която произвежда… всичко това прави Първомай уникален. И това ми дава хъс да работя и да търся начин за развитие. Не очаквам големи фирми.  Все пак малките са по-мобилни и по-гъвкави, това ги прави и по-успешни.

Защо и кога решихте да влезете в политиката?

Понякога в живота си човек се сблъсква с политиката. (С усмивка) А политиката това са различни идеи как да се харчат общи пари. Като оставим шегата настрана, трупането на опит  ме е довело до вяра в определена политическа идея. За това я подкрепих.

Политическа надменност или политическа незрялост е това, че ГЕРБ не благодари след изборите на своите избиратели?

Така ли? Може би не сме намерили подходящата форма? Ние направихме една добра според възможностите ни кампания. Ето сега използвам случая и от името на Общинската организация на ПП „ГЕРБ“ да благодаря на всички, които ни подкрепиха на последните избори.

Интервю на Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини