Как се поставя презерватив показаха в Деня за борба със СПИН

Ангел и Мария демонстрират

Млади червенокръстци по покана на ръководството на СОУ" Проф. Д-р Асен Златаров“, проведоха акция за запознаване с проблемите на болните от СПИН и борбата срещу коварната болест. От сутринта те  раздаваха панделки, брошури и презервативи на родители, ученици и учители. Ангел Димчев и Мария Маринова са направили презентация пред тийнейджърите, която е започнала със стихотворението на заразената със вируса на ХИВ Шери Израел – „Днес“, разказали са две лични истории на хора  живеещи с ХИВ. Най-голямо оживление и интерес предизвикала  демонстрация по поставяне на презерватив. Червенокръстците са продължили акцията като са раздали материали и в Читалището и Общинска администрация.

Със свои средства и сили и с помощта на Педагогическия съветник Дима Костова,  в ПГСС също е имало изработена презентация,представена в голямото междучасие.  И там са раздавани презервативи и панделки, а всеки от учителите е отделил по няколко минути, за да напомни на младежите правилата за безопасно поведение.

С беседа и панделки учителите и от ОУ “Св.св. Кирил и Методий“  са отбелязали 1 декември. Освен за предпазване е ставало дума за толерантно отношение към болните и  запознаване с последиците.

Теди Кирякова

Акцията в ПГСС
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини