„Агродоминатор“ отново ще разчиства пътищата в общината

Община Първомай вече е сключила договор  за зимно поддържане, снегопочистване и опесъчяване на пътищата между населените места. На конкурса тази година се е явила само една фирма – „Агродоминатор“. Както и в предишните години, тя  ще поддържа 107,9км пътища от четвъртокласната републиканска мрежа. За целта от държавния бюджет са отпуснати 53000лв. Най- проблемните участъци са  между селата Езерово и Воден, Брягово – Искра и Драгойново – Буково.

Още около 50000лв ще бъдат дадени за почистване на улиците в Първомай и кварталите, но те ща са от общинския бюджет.  Заради надлезите към кандидатстващата фирма е имало изискване за една машина повече отколкото до сега. По същата причина са заредени по-големи количества пясък и сол, направено е и проучване как да бъдат поддържани.

Както всяка година има създаден щаб, който да работи при екстремни зимни условия. В него има представители на болница, пожарна, МВР, транспорт, ВиК, Гражданска защита и други организации. Кметовете по места изготвят регистър на лицата нуждаещи се от медицинска помощ. Тяхно е задължението и по почистването на опасните клони и опесъчаването.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини