„Клуб на радостта“ търси подходящо дърво

Татяна Вълчева

„Клуб на радостта“ се сдоби със своя стая в сградата на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“.  Ръководителката,   Татяна Вълчева, организира членовете му  и заедно разчистиха градинката под прозорците на кабинета, който ще ползват.  Сега очакват съвет кое дърво е най-подходящо да бъде засадено там. Това е част от планираните през месец октомври дейности.

Директора на СОУ „ Проф.д-р Асен Златаров” , госпожа Елена Иванова е изключително добронамерена към инициативите на „ Клуба” и винаги съдейства за успешното обучение на учениците си – казва Таня Вълчева с благодарност за предоставената стая.

Клуб на Радостта“ е проект,  отворен за всички деца, които желаят да творят в областта на изобразителното изкуство, музиката, литературата, театъра, танца. В тази инициатива през миналата година взеха участие над тридесет ученици.Те  усвояваха умения, знания, комуникативност и себеуважение. В клуба членуват  и деца в неравностойно положение.    Основната задача на този формат е да не дели децата на можещи и неможещи, богати и бедни и да не се акцентира върху етническите различия като нещо обидно и срамно. Ромите, които посещават „Клуба на радостта” са около десет, но вече имат самочуствието на желани деца.

През тази учебна година „Клуб на радостта“ ще предложи на всички желаещи деца да танцуват, да играят в театрални спектакли, да учат китара, да рисуват и да пеят. Освен това членовете му ще се запознаят с  труда на хората, работещи в различни сфери.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини