Изтича срокът за издаване на бележки за гласуване на друго място

По предложение на Общинска администрация, в Първомай ще има  секция, която да обслужва хора с увреждания на опорно двигателната система. Тя е № 40 и в нея ще гласуват само тези граждани, които вече са заявили писмено това свое желание, придружено с решение на ТЕЛК.

8 октомври е крайният срок, в който може да получите удостоверение за гласуване на друго място. То се издава от Общинска администрация и от кметствата по селата. 8 октомври е в събота, но ще има дежурни, които да  обслужват гражданите. На място, различно от постоянния ви адрес, може да гласувате само за президент на България. Удостоверението се придружава от декларация, че няма да упражнявате вота си повече от веднъж.

Ако имате различни постоянен и настоящ адрес може да поискате да бъдете вписани в списъка по настоящ адрес. Искането се прави лично, също в общинска администрация.

Избирателните списъци вече са разлепени по места и всеки гражданин може да провери дали фигурира в тях. До сега в Първомай няма сигнали за проблеми с имена или адреси на гласоподаватели.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини