Музика от цяла България звуча в Дебър

Трима известни, народни музиканти се срещнаха със свои почитатели в Дебър. Кичка Петкова, Виолета Калинова и Ангел Ангелов разказаха за работата си в читалище „Пробуда“ и илюстрираха спомените си с песни и музика. Поканата и организацията на вечерта беше на Нели Атанасова.

Защо и как е дошла в Първомай разказа Кичка  – за голямата любов, за това, че тук е намерила почва за развитие, за успехите и конкурсите, за уважението на учениците й. С чувство за хумор Ангел си припомни как е направил предложение на съпругата си с песента „Канят ме, мамо, заврян зет да стана“

Кичка първа изпълни с родопския си глас читалището.  Виолета пя македонската песен, с която е спечелила миналата година първо място на „Пирин-фолк“. А Ангел като човекът-оркестър се включи с глас, клавир и акордеон в импровизирания концерт, който се превърна в забава.  Петя Павлова – председател на читалищното настоятелство вдигна публиката и подхвана хоро. Зазвучаха песни от всички краища на България. Включиха се съпругата на Ангел – Юлия и майсторът на кларнета Петър Войников.  Виолета впечатли присъстващите не само с авторска песен, но и с невероятно изпълнение на автентичен фолклор.

В края на вечерта присъстващите бяха поканени на  почерпка и раздумка с певците. Виолета Калинова  обеща да разкаже пред parvomai.net за успехите си по-подробно при първа възможност.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини