България става световен лидер в производството на ски

Министър Трайчо Трайков връчи сертификат за инвеститор клас"А" на изпълнителния директор на чепеларската фабрика Кръстьо Вангелов

До 2013 година около 20% от производството на ски в света ще е съсредоточено в Чепеларе. Това предвижда проект на „Амер спортс" в България за разширение и модернизация на фабриката за ски в Чепеларе.

Днес икономическият министър Трайчо Трайков връчи на компанията сертификат за клас „А" инвестиция.

Годишният оборот на „Амер спортс" за миналата година възлиза на 1.8 милиарда евро, съобщи Щефан Левербауер - прокурист на компанията, уточнявайки, че имат сериозни производствени мощности по целия свят.

Фабриката в Чепеларе играе много важна роля в производството на ски, заяви Левербауер и допълни, че тя е станала част от семейството на „Амер спортс" през 2008 година, когато й е представено ноу-хау на фабриката.

Той поясни, че за последните 3 години компанията е инвестирала в родната фабрика 24 милиона лева, а планираните за тази година инвестициите са за 8 милиона лева. Според данните в момента в чепеларската фабрика работят 640 души.

Щастлив съм да изразя държавната подкрепа за този проект, заяви Трайчо Трайков. По думите му хората, които карат ски са хора с отношение към света, високоинтелигентни и пътуващи хора. Затова и той ще е щастлив тези хора да прочитат на своите ски надпис „Made in Bulgaria."

Трайков поясни, че ако през 2013 година в света се произвеждат 5 милиона чифта ски, един милион от тях ще бъде българско производство.

bg.TAIM.mk

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини