Бием съседите по евтино море. Вестниците в неделя

"Труд": Църквата дължи 2,5 млн. лева

Държавата е съставила на църквата ревизионен акт за 2,5 млн. лв., но той се обжалва и още не е влязъл в сила, научи "Труд" от източници, близки до данъчните. Същата по размер сума виси на сметката на синода главно за невнесени през годините осигуровки за пенсия и здраве на духовниците. Тъй като църквата се слави с пълен хаос в счетоводството, можело част от дълга да е преведен, но да не е правилно деклариран.

"Труд" пусна в НАП официално запитване за задълженията за осигуровки по епархии. Оттам отказаха информация, като се позоваха на данъчно-осигурителната тайна.

"Стандарт": Гръмнаха наркобос пред сина му

В Перник бе разстрелян поредният наркобос. Професионален килър уби само с един куршум в челото на Петър Крумов-Пупи до язовира край Стефаново миналата нощ. Кървавата драма се разигра почти пред очите на сина му. Този уикенд до водоема трябваше да има мотокрос, спонсориран и от Пупи. Той пристигнал със семейството си ден по-рано в радомирското село. 13-годишният му син Никълъс бил сред състезателите и тренирал в петък край водоема. В нощта срещу събота Пупи излязъл пред караваната, а жена му и детето спели вътре. Пред вратата обаче го покосил куршум. До него имало и други хора, които не са пострадали по чудо. Килърът дебнал с часове жертвата си и успял да я повали само с един изстрел почти от упор. След това изчезнал в мрака.

"24 часа": Гейовете по-малко от полицаите на парада

С възгласи "Боклуци! Умрете!", "Браво!" посрещаха участниците в третия ежегоден гейпарад в София вчера. Той започна от моста зад НДК, а маршрутът на шествието бе държан до последно в тайна. Стотици полицаи и жандармеристи бдяха за сигурността. Според очевидци те бяха повече от участниците в шествието .

Освен хомо- и бисексуални на "Моста на влюбените" размахваха знаменца и техни приятели и роднини.

"Труд": Станишев: В държавата цари хаос

Управляващите вече говорят за вдигане на данъци и правят абсолютно непредсказуема политика - намаляване на доходите, вземане на заем при тежки условия, споразумение с МВФ. Това заяви днес пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Един ден казват - ще вдигаме данъците, а после - няма да вдигаме. Кой създава страха - аз или управляващите", попита риторично Станишев, отговаряйки по този начин на вчерашния призив на премиера Борисов.

"24 часа": Питаме в САЩ за изтребители

Военният министър Аню Ангелов заминава днес на 7-дневна визита в САЩ, съобщи самият той вчера.

Във Вашингтон МО шефът ще се запознае с плановете на Пентагона за разполагане на системата за ПРО в Европа. Освен това ще проучи условията за доставка на многоцелеви изтребители за родните ВВС, вероятно Ф-16. Ангелов направи уговорката, че той и заместниците му уточняват и условията за доставка на шведския изтребител "Грипен" и на евроизтребителя "Юрофайтър". При всички случаи обаче евентуалният договор ще бъде междуправителствен, а не междуфирмен, поясни министърът.

"Труд": US визите остават без облекчения

Посолството на САЩ у нас обяви вчера пред "Труд", че не разполага с информация да се обсъжда временно облекчаване на визовия режим за българи. Преди това евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев се бе похвалил, че конгресмени от Флорида му обещали да предложат "гратисен период" от 1 г. без US визи.

За да одобри Конгресът на САЩ падането на ограниченията, трябва отказите за виза да са до 3%. До 30 юни 2009 г. този праг само временно бе вдигнат на 10%, а дори сега отказаните визи са повече, припомниха от посолството.

"Стандарт": Бием съседите по евтино море

Проблемите на съседите също напълниха родните курорти. Милион българи миналото лято се препичаха в Гърция, но зачестилите стачки и блокади на юг от Кулата отказаха много нашенци. Почивката в Турция "ол инклузив" в четиризвезден хотел излиза около 200 евро за седмица.
У нас обаче семейната ваканция е по-евтина не само заради ниските оферти на хотелите, но и заради безплатното насатаняване на малчуганите.

"Стандарт": Волен ще слива министерства

Закриване на част от държавните агенции и сливане на министерства поиска вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той подчерта, че сега у нас има цели 77 такива агенции с щат от 12 480 чиновници. Това предполага сериозни съкращения, заяви Сидеров пред Дарик. По думите му редица такива звена били "странни" и няма нужда от тях. Той даде пример с ведомства като агенцията по аквакултури и рибарство и тази по метрологичен и технически надзор.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини