Ученици изучават живота на Ангел войвода

23 ученици от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ посетиха Араповския манастир в изпълнение на проект “В памет на Ангел войвода”. Той обединява предметите история и цивилизации и физическо възпитание и спорт. По проекта работят учителите Мария Стефанова и Николай Кръстев.

Целта, която си поставят е децата да опознаят личността на Ангел войвода, който е герой от нашия роден край. Проектът стартира на 14.10.23 г. с поднасяне на траурен венец на паметника в с. Драгойново и поход до връх Малка Драгойна. Проектът продължи с посещение на Араповски манастир “Св. Неделя”, основан 1956 г. - единственият български манастир, построен през османското владичество по инициатива на Ангел войвода, който е и основен дарител.

Петокласниците се запознаха с историята на манастира, видяха кулата на Ангел войвода със запазени автентични вещи от времето когато той е живял. С учениците беше проведена беседа по вероизповедание, те запалиха и по свещички в църквата „Св. Неделя“. След това им бяха организирани забавни игри и гласиха със смеха си манастирските поляни.

Facebook коментари

Последни новини