Сириец шофирал катастрофиралата с мигранти кола след гонка с полицията

Сириец, с адресна регистрация в Харманли, е шофьорът на катастрофиралия в събота между Хасково и Димитровград „Шевролет“ с мигранти. От полицията днес уточниха, че автомобилът е бягал от полицейските патрули километри наред.

На пост в с.Радиево на водача е подаден сигнал със стоп палка. Вместо да изпълни разпореждането на униформените, той ускорява движението на колата. Създадена е организация на изхода за Димитровград в посока Хасково за спиране на колата, която е следвана през целия път от полицейски патрули. В стремежа си да избегне арести, водачът на автомобила губи управлението му и излиза вдясно от платното по посоката си на движение.

На място на инцидента е установено, че пътуващите в колата чужденци са шестима и без документи за самоличност. Те са арестувани. Задържан е и водачът на колата, който е прегледан в МБАЛ Хасково и е установено, че от получените травми при катастрофата  няма опасност за живота му.

При разследването става ясно още, че автомобилът, с който пътуват с нелегалните, е собственост на друг сириец със статут на бежанец у нас.

От полицията съобщават, че работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини