Майката на Митко от Цалапица след връщането на Бирюзов: Искаме истината за убийството

Това беше едно дълго чакано екстрадиране - четири месеца го чакахме с нетърпение, коментира Атанаска Бакалова - майката на убития Митко от Цалапица, връщането на Рангел Бизюрев у нас. 

Заподозреният за убийството на Димитър Малинов, Бизюрев, пристигна късно снощи в България и днес ще бъде транспортиран до Пловдив. Бизюрев беше задържан в Дания, след като се укриваше извън страната ни месеци след убийството. Връщането му на българските власти трябва да ускори процеса, защото неговите показания са ключови, съобщи БНТ.

Вчера бяха осем месеца от убийството на Митко. Надяваме се оттук нататък всички, които са участвали по един или друг начин, да бъдат разкрити. Искаме истината защо Митко беше убит и адекватни присъди, каза още Бакалова. 

Вчера тя е разговаряла с министъра на вътрешните работи и му благодари, че е спазил обещанието Рангел да бъде докаран у нас. 

Бизюрев кацна на летище София късно снощи с полет през Мюнхен. Той беше издирван с европейска заповед за арест и задържан в Дания през ноември 2023 г.

Веднага, след като слезе от самолета на българска земя, мъжът беше отведен към столичния следствен арест, разказа Нова тв. От прокуратурата в града под тепетата се очаква да поискат постоянното му задържане. Той ще трябва да даде подробни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Близките на Димитър Малинов организираха десетки протести през изминалите месеци.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини