Само в едно кметство ще има балотаж. Повечето кметове са преизбрани

Само в едно село в Първомайска община ще се проведе втори тур на местните избори. В Драгойново един срещу друг ще се изправят Димитър Петров от ГЕРБ срещу Надка Митева от местната коалиция „БСП за България“.

С нови кметове ще бъдат селата:  Градина, където кметското място заема независимата Еленка Петрова; Дълбок извор с кмет Николай Хоптеров, издигнат от МК“БСП за България“. Със кмет, а не кметски наместник ще бъде и село Поройна. Длъжността ще заеме Красимир Терзиев.

Всички останали кметове ще продължат с нов мандат. Най-впечатляващ е резултатът на Мухамед Абед – 96,76%, но в село Воден той нямаше опонент. Радка Петкова в село Крушево е получила 91,09%.

Марияна Колева остава кмет на Караджалово; Димитър Димитров на Бяла река; Веселин Недев на Православен, Ангел Хаджиев на Езерово; Али Баджаклъ на Буково; Мария Стоянова на Брягово; Тодор Налбантов – на Искра; Петко Петков – на Татарево.

6 от избраните кметовете са издигнати от МК „БСП за България“, четирима са независими кандидати и по двама имат ГЕРБ и ДПС.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини