Кадиров съобщи за предислоциране на чеческите части в Украйна и начало на настъпление

Чеченските части получиха нова заповед за предислоциране в ДНР, съобщи чеченският лидер Рамзан Кадиров в канала си в Telegram.

"Приятели, чеченските части получиха нова заповед за предислоциране на силите си. Териториите на Донецката народна република стават зона на отговорност. Според заповедта бойците на чеченските части трябва да започнат активни бойни действия и да освободят редица населени места. Първият етап обаче продължава вече няколко дни - командният щаб на частите разработва планове за настъпление и освобождаване на населени места, получава нови разузнавателни данни", пише Кадиров, цитиран от руски медии.

Депутатът от Държавната дума Адам Делимханов се е срещнал с командири, чиято зона на отговорност включва направление Мариински, съобщава още Кадиров. По думите му, там са дислоцирани силите на спецчасти Ахмат и полът Север-Ахмат, командването на които ще бъде поето от командващия специалните части на Ахмат Апти Алаудинов.

"Тези дни бойните части се подготвят за щурмови действия с активната подкрепа на Министерството на отбраната и Генералния щаб", обяви Кадиров. той уточнява, че други части на Ахмат на Министерството на отбраната и Руската гвардия, разположени на алтернативни участъци от линията на съприкосновение между Запорожие и Херсонска област, са получили същите заповеди да започнат настъплението. Той подчерта, че са проведени и тактически занятия, разпределяне на задачите между командири и бойци, проучване на местността и разположението на силите на противника.

Освен това Кадиров обяви началото на настъплението на частите на Ахмат.

"Уморихме се да чакаме. Сатанистите ще понесат заслужено наказание", заключи той.

По-рано ръководителят на Чечня каза, че от началото на спецоперацията повече от двадесет и шест хиляди бойци от републиката са изпратени в зоната на "специалната военна операция" в Донбас и Украйна, а в момента там се намират седем хиляди.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини