Пижо и Пенда гостуват на ЦОП - Първомай

15 инициативи ще бележат 15-та годишнина на Соник Старт – фирмата, доставчик на социални услуги, която обслужва и община Първомай чрез своя Център за обществена подкрепа (ЦОП). Първата от тях е „ОколоСоник пътешествието на Пижо и Пенда“.  Куклите на известните мартенски герои пътуват между различните градове, в които Соник Старт има свои центрове. От вчера те са в Първомай. Идеята е навсякъде те да получат допълнения, които да ги направят още по-красиви и богати.

Тръгнали са от Карлово, минали са през гр. Баня,  Пловдив, сега са в Първомай и ще продължат към Сливен, Балчик, Левски, Драгоман и се връщат в Карлово. Във всяко населено място по график куклите получават част от своята украса.

В Първомай Пижо и Пенда са получили ръкави и ръчички, така както е било предвидено, но освен тях са добавени торбичка за Пенда, мартенички, терлички и др. В осигуряването на аксесоарите са се включили и работещите в Центъра за настаняване от семеен тип и Центъра за рехабилитация и интеграция. Едва 10 дена след началото на пътешествието им Пижо и Пенда вече са облечени, накипрени, с богата украса, изрисувани лица и допълнителни мартеници.

Ръководителката на ЦОП-Първомай Ели Воденичарова сподели, че идеята е куклите да изненадат всички с едни приятни емоции, които да покажат, че всички те проявяват грижа и към децата в риск. Това е нашата цел – да доставяме радост, да може децата да се чувстват пълноценни в този живот и по този начин да повишим качеството им на живот. Социалните услуги да са на по-високо ниво.

Утре Пижо и Пенда ще отпътуват към Сливен.

Само през месец март ЦОП-Първомай е организирал няколко инициативи – работилници на мартеници, в които са включени децата от ЦНСТ и село Дълбок извор, раздавали са знаменца за 3 март, изработвали са осмомартенски картички, а предстои да бъде отбелязан и Деня на социални работник.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини