Турският консул в Пловдив посети кмета Николай Митков

Генералният консул на Република Турция Корхен Кюргерю се срещна с кмета на община Първомай Николай Митков в неговия кабинет. В разговора участваха и председателят на Общинския съвет Христо Вълчев и заместник-кметът Хамди Мустафа. Това е първата официална визита на дипломата  в общината след встъпването му в длъжност.

Още в самото начало на срещата кметът Николай Митков отбелязаха факта, че в Първомай са положени добри основи за инвестиции и вече има няколко турски компании, които успешно развиват дейност на територията на общината. Той изтъкна факта, че в града ни има инвестиции от различно естество и все повече нови фирми проявяват интерес за развитие в региона. Кметът поиска съдействие от консула за среща със собствениците на фирмата за производство на какао „Алкао“ . Той обясни, че те са едни от най-големите инвеститори, но е необходимо сътрудничество с тях за разрешаване на проблема с разнасящата се миризма.

Основен акцент в разговора бе поставен върху задълбочаването на двустранното сътрудничество на регионално ниво в сферата на икономическите връзки и културния обмен.

Корхан Кюнгерю изрази задоволство, че има възможност да работи в град Пловдив и ще се опита да даде своя принос за развитие на приятелските взаимоотношения със съседните общини и активизиране на контактите между турския и местен бизнес. Той изяви желание при следващото си посещение да посети някои от по-големите фирми.

Двете страни размениха подаръци и изразиха надежда за продължаване на добрите съвместни взаимоотношения и  контакти.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини