Кметът поздрави пожарникарите за професионалния им празник

Кметът на община Първомай Николай Митков поздрави служителите на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", гр. Първомай по случай професионалния им празник - 14 септември.

"В сблъсъка с трудностите и рисковете всекидневно доказвате висок професионализъм и несломим дух - се казва в поздравителния адрес - Благодаря Ви за самоотвержеността при изпълнение на служебния дълг! Продължавайте да се грижите за спокойствието и сигурността на жителите на Община Първомай!

Той им пожелава здраве и благополучие, сили и смелост, за да следват трудния път, който са избрали.

През 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет датата 14 септември е обявена за Професионален празник на служителите на тогава Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Така е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната. Първият пожарникарски събор в България е бил свикан именно на 14 септември 1905 г.

Честит празник на пожарникарите! В този празничен ден им пожелаваме да останат  винаги силни и смели момчета,  лесно да избягват опасностите в службата, да се справяте с трудностите и никога да не се отказват, дори и в най-трудната ситуация! Благодарим им за този толкова труден избор на професия, за това че спасяват хора, рискувайки живота си! Нека доброто им дело бъде забелязано!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини