Първомайски бадминтонистки жънат успехи на европейския корт

Изображение 1 от 3

    Калояна Налбантова, Михаела Чепишева и Цветина Попиванова доказват класата на първомайския бадминтон и жънат успехи на европейска сцена.

    Калояна Налбантова и Михаела Чепишева достигнаха до осминафиналите на единично девойки на Европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки до 19 години  в сръбската столица Белград

    Поставената под номер 10 в схемата  Налбантова разгроми Флора Ван от Нидерландия с 21:5, 21:9, а следващата й съперничка ще бъде датчанката Фредерике Йостергаард.

    Михаела Чепишева, която е 11-а в схемата, надигра германката Елла Неве с 21:19, 21:12 и в четвъртия кръг ще играе с третата поставена представителка на Франция Емили Друин.

    На двойки девойки Чепишева и Цветина Попиванова достигнаха до третия кръг след успех над Лена Круг и Киара Рудолф ( Австрия) с 21:10, 21:16. В спор за място на четвъртфиналите утре българките ще играят с поставените под номер 6 Луцие Амигуе и Вера Апенцелер ( Швейцария).

    Калояна Налбантова и Джианна Стиглих ( Италия) отпаднаха след като не успяха да надделеят над седмите в схемата Луцие Крулова и Петра Майкснерова ( Чехия).

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини