Търсят се учители, не достигат физици

Започна търсенето на учители за новата учебна година. Обявените места в Бюрото по труда-Първомай, са повече за лектори и на непълни щатове. Прави впечатление, че търсенето на преподаватели по английски език е заместено от търсенето на учители по физика и астрономия. 4 училища са обявили нуждата си от физици, но три от тях са само лекторски часове.

Търсят се учители и по математика, информатика и информационни технологии, по география и икономика, физическо, музика, биология, технологии и предприемачество, андлийски и руско език, изобразително изкуство, биология, БЕЛ, история. Накратко – има нужда от учители по всички предмети и за начален курс.

От обявените места за специалисти с висше образование се търсят още експерт, маркетинг; технолог тютюневи хармани; главен счетоводител;социален работник, логопед на половин щат.

Общо – 27 висшисти.

Работни места за лица със средно професионално, средно общо и основно са 64. Голяма част от тях са за шивашката промишленост: шивачи, гладачи на преса и технолози за моделиране и конструиране на облеклото.

Търсят се още машинни оператори, 13 общи работници, двама огняри, двама машинни оператор за производство на растителни масла,  пазач-портиер; крупие; образователен медиатор; електротехник; двама работници за  товаро-разтоварни дейности, двама шофьори на леки автомобили.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини