Надрусан в Първомай шофьор е осъден на 5 години затвор

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив М.А., на 29 г. е осъден за три престъпления. 

Той е признат за виновен за това, че на 07.10.2018 г., в гр. Пловдив е попречил на полицейски служители да извършат проверка за установяване на самоличността му; при управление на лек автомобил е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред , а третото престъпление е, че М. А. е че нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на полицейски служител.

Деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол 0,62 на хиляда и след употреба на кокаин. Установено е, че алкохолът и наркотиците са приети в Първомай. Освен това  М.А. е избягал от местопроизшествието. Той е неправоспособен водач на моторно превозно средство.

„Подвизите“ си е извършил по сред бял ден, в 12,20 ч., преминавайки през един от най-оживените булеварди в Пловдив – „Руски“. Полицейските служители са го забелязали заради високата скорост и форсирането на гуми. Когато спрял на чревен светофар,  двама полицаи отишли до моторното превозно средство, управлявано от М.А.  Поискали да отбие встрани и да даде документите. М.А. заключил вратите и вдигнал прозореца, като не се подчинил на разпореждането. На зелен светофар потеглил рязко и встрани и преминал през крака на единия полицейски служител, в резултат на което му причинил средна телесна повреда -  счупване на пръста на десния крак. М.А. продължил да шофира през близките улици и булеварди около Сточна гара в гр. Пловдив, като през това време полицейски патрули го следвали и му подавали сигнали за спиране.

В един момент той преминал на червен светофар към бул. „Найчо Цанов“, изгубил управление на автомобила и на десен завой излязъл извън пътното платно. Когато видял полицаите, М.А. слязъл от колата и започнал да бяга. Той е бил задържан и тестван за алкохол и наркотици, като пробите били положителни. Присъдата е влязла в сила и е окончателна.

По отношение на М.А., за извършените от него престъпления е наложено наказание от 5 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

Присъдата е влязла в сила и е окончателна.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини