Украйна не преговаря със западни партньори за бъдещ мирен план с Русия

Украйна не преговаря със западните партньори за изготвянето на бъдещ "мирен план" с Русия, заяви президентът Володимир Зеленски на среща с журналисти, съобщи УНИАН с позоваване на РБК-Украйна.

По думите му умората от войната в света расте и "хората искат някакъв резултат за себе си", така че Украйна е склонявана към неизгоден изход от преговорите с Русия.

"Тези преговори днес са на нулево ниво. Разбира се, всеки иска да ни тласне към някакъв резултат, който не е точно желан за нас, защото не ни питат. И ръководени от една или друга страна, те вероятно имат свои собствени интереси, както финансови, така и политически. Умората расте, хората искат резултат за себе си. Нуждаем се от резултат за нас", каза Зеленски.

По-рано CNN съобщи, че на четвъртия месец от пълномащабното военно нахлуване на Русия в независима Украйна представители на САЩ, Европейския съюз и Великобритания са започнали да провеждат редовни срещи, на които обсъждат план за прекратяване на войната в Украйна чрез преговори. Украйна не участва пряко в тези обсъждания.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини