Ученици разработиха сайт в помощ на зрелостниците

Прилагайки иновативен модел, учениците на Красимира Хубинова - старши учител по български език и литература в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, гр. Първомай създадоха помагало - сайт за зрелостници „На матурата – с успех!".

Сайтът е предназначен за ученици в 11. и 12. клас и съдържа тематичните раздели от новата учебна програма по литература с включените автори и творби. За всеки автор и творба има подготвено и видео по определени от Красимира Хубинова характеристики.

Работата по този проект започва, когато учениците са били в 11. клас, след като вече са реализирали друг такъв, подготвяйки се за Националното външно оценяване в 10. клас.  „Много се трудиха,но сега са щастливи - споделя Хубинова. - Работата в групи ги сближи, търсиха информация, коментираха, а в същото време всеки си знаеше задачите и работеше, за да се получи добър общ проект. А това е много важно за изграждането им като личности" .

От началото на миналата учебната година са създадени екипи. В началото за всеки от тематичните раздели учителката поставя задачи, а всяка група ученици работи върху една от изучаваните творби. После по модела „обърната класна стая“ учениците представят разработката си в края на раздела, а в процеса преподавателката им ги консултира и координира дейностите.

Съдържанието на този сайт е продукт на проектно базирано обучение по български език и литература и е собственост на създалите го ученици. Всички те ще се радват, ако той се популяризира и стане ценен помощник на бъдещите зрелостници за развиване на социокултурните, комуникативните и езиковите им компетентности.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини