Отворените врати на бряговското читалище събраха над 1000 благотворителни лева

Изображение 1 от 5

    Над 1000 лв. бяха събрани благотворително в Деня на отворените врати на читалище „Развитие“ в първомайското село Брягово.

    На Велика събота пред библиотеката бяха изнесени творби и фермерски стоки местно производство. В същото време бе открита и изложба „Птиците“ на живеещата в селото художничка Даниела Русева.

    Изложбата продължава и към момента и желаещите могат да разгледат, а постъпленията от нея ще бъдат прибавени към сметката за ремонт на читалищния салон.

    Денят преди Великден беше празник на добродетелността и благотворителността в селото. С помощта на дарения бяха приготвени пакети за  92 самотно живеещи хора.

    “Днес имах един пълноценен ден, зареждащ, вдъхновяващ и изпълнен с много оптимизъм, сподели във фейсбук кметът на селото Мария Стоянова-

    Читалищната инициатива "" Отворени врати" с благотворителната изложба ,, Птиците" на художничката Даниела Русева пожъна небивал успех. Много хора се включиха с дарения в полза на Читалището и се насладиха на базара "Произведено в Брягово".

    И като едно естествено продължение на добротворството Росен Костадинов и приятели от гр. Хасково отново зарадваха голяма част от жителите на селото с Великденски пакети. А прекрасната и мила Дарина Ушева, с бряговско потекло, още в четвъртък подари своите великденски изненади и за поредна година не ни забрави.

    Благодаря ви мили хора! Бъдете благословени!

    Вярвам във Възкресението!“, написа още Велева.

    Средства в полза на читалището ще събират и на 7 май, когато в селото ще гостува  ТС „Езоп“ с постановката „Хотел между тоя и оня свят".

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини