Първомайски бадминтонисти представят България на Европейското за девойки и юноши

Трима от 6-те състезатели в националния тим по бадминтон за девойки и юноши до 17 години са от Първомай. Те участват в Европейското първенство за тяхната възраст в гр. Подчетртек в Словения.

Калояна Налбантова, която е състезател на „Виктори“ – София е поставена под номер 2 в основната схема и вече достигна до осминафинал. След минути тя ще играе за влизане на четвъртфинал. По мнение на специалистите тя е сред фаворитите за спечелване на златния медал. Треньор на Калояна е Стилиян Макарски.

Днес Калояна Налбантова ще играе на осминафинал в двойка със състезателката на КФВС „Атлет“ – Първомай Цвети Попиванова. Момичетата спечелиха публиката в залата, а в интервю след последния си мач заявиха, че се вдъхновяват от сестри Стоеви и се стремят към техните успехи.

Цвети участва в Европейското на сингъл и заедно със съотборника си Станимир Терзиев на смесени двойки. Станимир Терзиев също участва на единично. Но те вече отпаднаха от състезанието.

В отборното първенство българският отбор постигна една победа над Израел и две загуби от Испания и Естония и не успяха да излязат от предварителните групи.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини