Кола амфибия се изплъзна на полицията в германска река

Най-голямото предимство на амфибиите е, че те могат да пътуват както по суша, така и по вода. Това е и техният най-голям недостатък - с редки изключения, тези превозни средства на са доста бавни и по суша, и по вода.

Но една кола амфибия все пак успяла да се изплъзне на полицията. В края на миналия месец холандско семейство на почивка в Германия отплава по река Шварцер Реген във Фихтах, Бавария. Те потеглили по вода със самоделна амфибия на базата на лек автомобил.

Очевидци съобщили на полицията за "странен плавателен съд" в реката. Според Zenger News озадачените полицаи видели семейна двойка и четирите им деца на покрива на колата. Служителите на реда взели лодка с електродвигател от местен жител и се впуснали в преследване. Скоро преследването приключило, тъй като батерията на лодката с полицате паднала и тя спряла насред реката. Наложило се униформените да извикат за помощ спасителната служба на Фихтах.

С помощта на друга лодка полицията успяла да настигне колата амфибия и да уведоми семейството, че е забранено да се пътува тук с такава техника. Полицията информирала холандците за нарушение на местните закони за корабоплаването и поискали от тях да качат колата на сушата.

И все пак, пътуващите не позволили този инцидент да развали плановете им за почивка. Съобщава се, че няколко дни по-късно същото превозно средство е било видяно в река Дунав.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини