Панаир на солта показва натуралните продукти от лагуната на Атанасовското езеро

Различни видове черноморска сол, козметика с луга и черноморска лиманна кал, занаятчийски шоколад със сол ще бъдат изложени на Панаира на солта в Бургас. Ще има демонстрации на приготвянето на летни туршии само със сол и зеленчуци, за децата - научни занимания, свързани със солеността на водата в различните басейни на лагуната, арт работилница за рисуване със сол, игри за разпознаване на различни видове сол. Това съобщиха от Българската Фондация Биоразнообразие /БФБ/, организатор на събитието, чиято цел е да популяризира натуралните продукти от солената лагуна на Атанасовското езеро.

Панаирът ще е на 14 август от 17.00 до 22 часа в района на Атанасовското езеро.

Поради големия интерес към влакчето на солта, ще бъде пусната специална линия от басейните с луга и кал до музея на Атанасовското езеро и обратно. Линията ще работи от 17.00 до 19.00 часа и ще бъде безплатна за всички гости на Панаира.

Събитието е и по повод рождения ден на поддържан резерват Атанасовско езеро. Тази година се навършват 41 години от обявяването му за резерват, информираха от БФБ.

По време на Панира ще бъдат представени две книги - "Кратка философия на птиците" от Филип Дюбоа и Елиз Русо и детското издание "За птиците и буквите" от Джина Панчева.

Празникът ще завърши с концерти на DТFamily Acoustic и Desperate Daughters.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини