Лили Караславова получи единствената пълна шестица на матурите

Единствената пълна шестица на Държавните зрелостни изпити в Първомай тази година е получена от Лиляна Караславова. Лили е с най-висок общ резултат: тя се е справила отлично на матурата по български език, а максималната ѝ оценка е по английски език. Най-високата оценка по БЕЛ е на Ивелина Петкова – отличен 5,82. И двете момичета са възпитаници на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

Представянето на Лиляна Караславова не е изненада за никога – тя не веднъж е показвала задълбочени знания както по английски език, така и по другите учебни предмети. По нейните думи успехът ѝ се дължи на труд, вяра и натрупани знания. „През всички години в училище съм имала прекрасни преподаватели,споделя тя,  на тях дължа знанията и отличните оценки. Винаги съм имала подкрепата на близките си, което ми е помагало да успявам.

Плановете ѝ, разбира се, са свързани с продължаването на образованието, но има визия и за живота си като цяло: „В живота си искам да намеря баланс между кариера и семейство, да бъда здрава, обичана и себеутвърдена.“

Сред най-близките цели на Лили е специалността Международни икономически отношения в Пловдивски университет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини