"Златаров" имаше нов директор за ден

Лиляна Караславова бе директор на СУ“Проф.д-р Златаров“ Първомай в  Деня на ученическо самоуправление. Размяната на ролите традиционно се случва в седмицата, посветена на патрона на училището.  Тази година тя бе малко по-различна, тъй като част от класовете учеха в електронна среда.

Ученичката, заела поста на директор на училището, бе избрана от специална комисия, която е разгледала мотивационните писма на няколко кандидати.

Лили Караславова сподели: "Още с избора ми за Директор усетих отговорността, когато поемам. Разбира се това е голяма чест за всеки Златаровец и се гордея че бях част от този хубав ден. Не беше лесно да направим организацията но се с правихме с екипа и с подкрепата на училищното ръководство. Приятно е да бъдеш на мястото на нашите учители, специалисти и персонал, които ежедневно и всеотдайно ни обгрижват. Това, което научих е да импровизирам. Въпреки плановете и притесненията живота се случва и трябва да се радваме да го живеем".

Заместници на Лили бяха Ивелина Петкова, Симона Йорданова, Весела Боюкова, Веселин Тъмбалев, в ролята на педагогически съветник влязоха Божидара Георгиева и Веселина Дичева, а с работата на психолог отблизо се запозна Румяна Красимирова.

Денят в училището започна с почерпка с бонбони и усмивка за спорен ден още на входа. Учениците бяха посрещнати от избраните да изпълняват длъжностите охрана, зам.-директори и директор. Те  следяха за присъствието в часовете, разпореждаха се когато имаше проблем с материалната база и дори следяха за извършвания ремонт на таваните в училището.

Директор Лиляна Караславова подписа заповеди във връзка с провеждането на пътувания с ученици. Направи отчет на участието на учениците в общинските кръгове на националните олимпиади.

В Деня на ученическото самоуправление бе проведен и конкурс на тема „Училището през моите очи“ за ученици от начален курс. В него се включиха над 60 ученици. На първо място се класира второкласничката Стефани Мицина, следвана от Кристияна Янкова на второ място. А две творби бяха класирани на трето място – на Елена Попиванова и на Мария Гавазова. Най-добрите малки художници получиха „сладки награди“ и грамоти от директор Караславова.

Тя и колегите ѝ от ръководния екип раздадоха сертификати на всички ученици, които заместваха учителите в учебните часове. А госпожа Красимира Дамянова връчи сертификати на екипа на самоуправлението и малки подаръчета за спомен от първите им стъпки в управлението.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини