1 °C

"Златаров" имаше нов директор за ден

Лиляна Караславова бе директор на СУ“Проф.д-р Златаров“ Първомай в  Деня на ученическо самоуправление. Размяната на ролите традиционно се случва в седмицата, посветена на патрона на училището.  Тази година тя бе малко по-различна, тъй като част от класовете учеха в електронна среда.

Ученичката, заела поста на директор на училището, бе избрана от специална комисия, която е разгледала мотивационните писма на няколко кандидати.

Лили Караславова сподели: "Още с избора ми за Директор усетих отговорността, когато поемам. Разбира се това е голяма чест за всеки Златаровец и се гордея че бях част от този хубав ден. Не беше лесно да направим организацията но се с правихме с екипа и с подкрепата на училищното ръководство. Приятно е да бъдеш на мястото на нашите учители, специалисти и персонал, които ежедневно и всеотдайно ни обгрижват. Това, което научих е да импровизирам. Въпреки плановете и притесненията живота се случва и трябва да се радваме да го живеем".

Заместници на Лили бяха Ивелина Петкова, Симона Йорданова, Весела Боюкова, Веселин Тъмбалев, в ролята на педагогически съветник влязоха Божидара Георгиева и Веселина Дичева, а с работата на психолог отблизо се запозна Румяна Красимирова.

Денят в училището започна с почерпка с бонбони и усмивка за спорен ден още на входа. Учениците бяха посрещнати от избраните да изпълняват длъжностите охрана, зам.-директори и директор. Те  следяха за присъствието в часовете, разпореждаха се когато имаше проблем с материалната база и дори следяха за извършвания ремонт на таваните в училището.

Директор Лиляна Караславова подписа заповеди във връзка с провеждането на пътувания с ученици. Направи отчет на участието на учениците в общинските кръгове на националните олимпиади.

В Деня на ученическото самоуправление бе проведен и конкурс на тема „Училището през моите очи“ за ученици от начален курс. В него се включиха над 60 ученици. На първо място се класира второкласничката Стефани Мицина, следвана от Кристияна Янкова на второ място. А две творби бяха класирани на трето място – на Елена Попиванова и на Мария Гавазова. Най-добрите малки художници получиха „сладки награди“ и грамоти от директор Караславова.

Тя и колегите ѝ от ръководния екип раздадоха сертификати на всички ученици, които заместваха учителите в учебните часове. А госпожа Красимира Дамянова връчи сертификати на екипа на самоуправлението и малки подаръчета за спомен от първите им стъпки в управлението.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 08.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
08 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
08 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
08 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
08 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
08 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
08 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
08 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
08 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
08 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
08 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
08 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
08 мар 2021
Последни новини