0 °C

Георги Георгиев: Без знания и услужлива памет нямаш шанс в играта

В продължение на 4 дни първомайци следяха с интерес представянето на Георги Георгиев – Ирландеца в телевизионното състезание за знания „Последният печели“. Той обеща и удържа на думата си – след приключване на участието му, да даде интервю и да разкаже повече за играта. Той постигна и един от най-високите резултати, надхвърляйки 400 точки. Разочарованието за приятелите му дойде в последната игра, когато Жоро се представи повече от отлично, даде удивително много верни отговори в трудни области като „Делти“ и „Атентати“ и въпреки това отпадна, подвластен на тактиката на своя съперник. 

Теодора Кирякова.: Защо реши да участваш?

Георги Георгиев.: За мен това е призвание. Участвал съм и в други състезания – като „Минута е много“ и куизове на живо. Затова беше естествено да се явя и на това състезание.

Т.К.: На какво разчиташе?

Г.Г.: Разчитам на добрата си памет, на концентрация и услужлива памет. И най-вече на знания в различни области. Моят приятел Мартин, който стана 18-кратен победител ми каза: ти имаш толкова много знания в различни области – състезанието е само за теб. Това не е точно така – моите области са биология, история, география, а почти нямаше въпроси от биология и география. А точно там се чувствам най-подготвен.

Т.К.: Разкажи малко повече за „Последният печели“.

Г.Г.: Това е състезание, което е посветено на 60-годишнината на Българската национална телевизия. Затова трябваше да се подготвя малко повече за историята на телевизията, но реално почти не ми се наложи да отговарям на такива въпроси.

Т.К.: А по какво си приличат и по какво се различават „Минута е много“ и „Последният печели

Г.Г.: Най-общите черти между двете състезания са в трети кръг – когато състезателят има 1 минута да отговори на серия  въпроси – както беше и в „Минута е много“.  Там, както видяхте, натрупах и най-много точки и в четирите състезания, в които участвах. Реално две от победите ги постигнах точно в този кръг. В последното състезание пак бях на път да направя обрат, но тактиката на конкурента  – да пасува-  не ми позволи. По същността си въпросите в първи кръг не са толкова за знания, а по-скоро бих ги нарекъл „светски“ и в този смисъл играта е по-близо до „Стани богат“.

Т.К.: Създаде ли приятелства по време на играта?

Г.Г.: Да. С двама от участниците завързахме сериозни приятелства. Единият от тях се оказа много ценен и интересен човек – морякът Манолин- пътувал е по целия свят с кораб, дори и по реки е навлизал в различни държави и езера. Посетил е над 60 държави, а само в Италия е бил на 50 пъти. Познава се лично с много от естрадните певци от Италия и това ни сближи най-много – защото и аз им съм фен.

Т.К.: Всички казват, че са се забавлявали докато са участвали. Препоръчваш ли на всеки да се опита да играе в „Последния печели“?

Г.Г.: Може да звучи грубо, но трудно би било на кой да е, който няма достатъчно знания и услужлива памет, да се представи на ниво и да направи добра игра. В същото време освен знания е нужна и бързина. Победителите са хора, които имат комплекс от разнообразни качества и малко късмет. В първото състезание аз заложих на бързина. Играех срещу шесткратния победител Стефан и исках да го притисна и притесня. Той се славеше с бързина и имаше нелоши знания. Доволен съм, успях да му повлияя, получи се и той остана с изненадващо малък брой точки.

Т.К.: Стигането до финал повече късмет ли е или повече знания? Не говоря за победителя, а за финалистите…

Г.Г.: И двете са нужни. Понякога е достатъчно да отговориш на 2 въпроса и да се класираш. Трябва да знаеш и да имаш късмет да ти се падне нещо, което знаеш.

Т.К.: Има ли деца, които да имат толкова много енциклопедични знания? Видяхме, че по-възрастните се справят по-лесно с въпросите

Г.Г.: Децата имат по-подредена памет и по-изчистено съзнание. На тях им трябва повече психика.

Т.К.: Parvomai.NET скоро става на 10 години. Ти беше сред първите, за които сме писали. Какво е Parvomai.NET за теб?

Г.Г.:  Изключително полезно е да има медия на местно ниво, за да има бърз и пряк достъп за всеки до актуалните събития в града и общината ни. Благодаря лично на всички, които полагат усилията това да се случва вече 10 години.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 08.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
08 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
08 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
08 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
08 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
08 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
08 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
08 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
08 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
08 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
08 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
08 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
08 мар 2021
Последни новини