19 °C

Георги Георгиев: Без знания и услужлива памет нямаш шанс в играта

В продължение на 4 дни първомайци следяха с интерес представянето на Георги Георгиев – Ирландеца в телевизионното състезание за знания „Последният печели“. Той обеща и удържа на думата си – след приключване на участието му, да даде интервю и да разкаже повече за играта. Той постигна и един от най-високите резултати, надхвърляйки 400 точки. Разочарованието за приятелите му дойде в последната игра, когато Жоро се представи повече от отлично, даде удивително много верни отговори в трудни области като „Делти“ и „Атентати“ и въпреки това отпадна, подвластен на тактиката на своя съперник. 

Теодора Кирякова.: Защо реши да участваш?

Георги Георгиев.: За мен това е призвание. Участвал съм и в други състезания – като „Минута е много“ и куизове на живо. Затова беше естествено да се явя и на това състезание.

Т.К.: На какво разчиташе?

Г.Г.: Разчитам на добрата си памет, на концентрация и услужлива памет. И най-вече на знания в различни области. Моят приятел Мартин, който стана 18-кратен победител ми каза: ти имаш толкова много знания в различни области – състезанието е само за теб. Това не е точно така – моите области са биология, история, география, а почти нямаше въпроси от биология и география. А точно там се чувствам най-подготвен.

Т.К.: Разкажи малко повече за „Последният печели“.

Г.Г.: Това е състезание, което е посветено на 60-годишнината на Българската национална телевизия. Затова трябваше да се подготвя малко повече за историята на телевизията, но реално почти не ми се наложи да отговарям на такива въпроси.

Т.К.: А по какво си приличат и по какво се различават „Минута е много“ и „Последният печели

Г.Г.: Най-общите черти между двете състезания са в трети кръг – когато състезателят има 1 минута да отговори на серия  въпроси – както беше и в „Минута е много“.  Там, както видяхте, натрупах и най-много точки и в четирите състезания, в които участвах. Реално две от победите ги постигнах точно в този кръг. В последното състезание пак бях на път да направя обрат, но тактиката на конкурента  – да пасува-  не ми позволи. По същността си въпросите в първи кръг не са толкова за знания, а по-скоро бих ги нарекъл „светски“ и в този смисъл играта е по-близо до „Стани богат“.

Т.К.: Създаде ли приятелства по време на играта?

Г.Г.: Да. С двама от участниците завързахме сериозни приятелства. Единият от тях се оказа много ценен и интересен човек – морякът Манолин- пътувал е по целия свят с кораб, дори и по реки е навлизал в различни държави и езера. Посетил е над 60 държави, а само в Италия е бил на 50 пъти. Познава се лично с много от естрадните певци от Италия и това ни сближи най-много – защото и аз им съм фен.

Т.К.: Всички казват, че са се забавлявали докато са участвали. Препоръчваш ли на всеки да се опита да играе в „Последния печели“?

Г.Г.: Може да звучи грубо, но трудно би било на кой да е, който няма достатъчно знания и услужлива памет, да се представи на ниво и да направи добра игра. В същото време освен знания е нужна и бързина. Победителите са хора, които имат комплекс от разнообразни качества и малко късмет. В първото състезание аз заложих на бързина. Играех срещу шесткратния победител Стефан и исках да го притисна и притесня. Той се славеше с бързина и имаше нелоши знания. Доволен съм, успях да му повлияя, получи се и той остана с изненадващо малък брой точки.

Т.К.: Стигането до финал повече късмет ли е или повече знания? Не говоря за победителя, а за финалистите…

Г.Г.: И двете са нужни. Понякога е достатъчно да отговориш на 2 въпроса и да се класираш. Трябва да знаеш и да имаш късмет да ти се падне нещо, което знаеш.

Т.К.: Има ли деца, които да имат толкова много енциклопедични знания? Видяхме, че по-възрастните се справят по-лесно с въпросите

Г.Г.: Децата имат по-подредена памет и по-изчистено съзнание. На тях им трябва повече психика.

Т.К.: Parvomai.NET скоро става на 10 години. Ти беше сред първите, за които сме писали. Какво е Parvomai.NET за теб?

Г.Г.:  Изключително полезно е да има медия на местно ниво, за да има бърз и пряк достъп за всеки до актуалните събития в града и общината ни. Благодаря лично на всички, които полагат усилията това да се случва вече 10 години.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини