Днес изтича срокът политическите сили да представят предложенията си за секционни комисии

Днес, 7.06.2021 година, до 17 часа изтича срокът, в който политическите сили трябва да представят своите окончателни писмени предложения за състав на Секционните  избирателни комисии /СИК/ в община Първомай. Решението е взето по време на консултациите за  произвеждането на избори за народни представители на 11 юли 2021 г. с парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народното събрание. Местата за гласуване в Първомайска община ще бъдат отново 39, а при подадени заявления, ще има и една подвижна секция.

И на тези избори СИК-овете ще бъдат доминирани от представители на ПП ГЕРБ. Те получават 92 места, от които 36 в ръководството на комисиите. Втори по брой места ще са членовете на „Има такъв народ“ – 63, от които 25 в ръководствата. БСП са с 53 места в избирателните комисии, от които зам.председатели или секретари ще са 21. Квотата за ДПС е за 41 членове, от които 15 в ръководствата. Още две партии получават места в Секционните комисии: КП „Демократична България – обединение“ и „Изправи се! Мутри вън!“ – по 39 члена и съответно по 13 и 9 в ръководствата.

Решението е взето единодушно и е подписано от представители на всички политически сили, които са присъствали на консултациите: За коалиция „ГЕРБ- СДС” - Асен Кичуков, за „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ -Лъчезар Бакърджиев; Светлозар Славчев за „БСП ЗА  БЪЛГАРИЯ“, за ДПС Мурат Али, за ПК„ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ“ - Анелия Гечева и  Димитър Добрев „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“.

От страна на Общинска администрация в консултациите са участвали Ана Николова – секретар на Община Първомай, Радослава Ставрева – заместник-кмет,  Антония Мазнева – Директор дирекция „ОСУТПП” и Петя Павлова  – гл.юрисконсулт.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини