Публикуваха проекта за план-сметка за управление на битовите отпадъци

План-сметка в размер на 1 714 678 лв.  за дейностите по управление на отпадъците за 2021 година в община Първомай е поискал кметът Николай Митков.

В края на всяка година се прави предложение за  план-сметката за следващата година.

За дейностите  по сметосъбиране и сметоизвозване са предвидени 673 300 лв.;за закупуване на съдове- 56 500 лв. и за придобиване на ДМА15 000 лв.  За поддържане чистотата на териториите за обществено ползване са предвидени са средства в размер на 440 614 лв. Планираните разходи за заплащане на отчисленията са в размер на 529 264 лв.

Освен това в план-сметката се  включват средства за заплати, осигуровки, обезпечаване с облекло на работещите, поддръжка на техниката, горива и др. консумативи, ремонти, данъци и винетки и др.

В докладната на кмета е ясно подчертано, че  разчетите за очаквани постъпления са направени при непроменен размер на промилите и актуализирани отчетни стойности и данъчни оценки на недвижимите имоти.

План-сметката за 2021 г. е разработена на база досегашната основа, определена в чл.18, ал 2 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай, се казва в докладната.

Приемането на План-сметката се цели качествено изпълнение на услугите по сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци и поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване през 2021 година, твърди кметът Митков.

С цел прозрачност при определянето на приходите и необходимите разходи по план-сметката, тя е публикувана на интернет страницата на Общински съвет.

До 11 декември се дава възможност за писмени предложения и възражения. Те могат да бъдат подадени във фронт-офиса на ОбА или на електронна поща: obaparv@parvomai.escom.bg.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини