"Чистотата" обогатиха машинния си парк

Много първомайци вече са забелязали, че по  улиците на града се движи малко самоходна метачна машина, която събира листата. Тя е част от машинния парк на отдела, който се занимава с чистотата на общината. Машината е втора употреба  и струва 46 000 лв. Тя ще се управлява от човек, нает по програмите за заетост на Бюрото по труда.

Освен нея ново попълнение е и чисто нов малък колесен трактор с челен товарач за 52 000 лв. , който  ще бъде използван за почистване на регула (между бордюрите и платното).

От средствата, отчислени от Такса „Битов отпадък“ е закупен и автомобил за сметосъбиране и сметоизвозване , употребяван, на стойност 130 000 лв. и автовишка,  втора употреба, за 30 000 лв.

Също със средства от ТБО, общинският стадион разполага с  чисто нова тракторна косачка за 12 000 лв., за поддържане на тревното покритие на терена.

Освен това, община Първомай има заделени средства за закупуване на собствен комбиниран багер за около 100 000, но не се е намерила оферта, отговаряща на условията на обявената обществена поръчка. Затова кметът обмисля средствата да бъдат използвани догодина за нов багер. Той е необходим за разчистване на сметища и копаене на канали.  Има идея да бъде закупено устройство, което се прикачва, за почистване растителността около  пътищата между населените места. В момента с такава машина  се почиства от растителност пътят Поройна – Буково.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини