13 °C

2 проекторешения, минали през обществено обсъждане, ще гласуват съветниците днес

2 от осемте точки в дневния ред на днешната общинската сесия в Първомай са минали през обществено обсъждане и предстои окончателното решение ще бъде взето от съветниците.

Едната точка, която е от обществено значение, е Приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от община Първомай. По време на обсъждането не са постъпили възражения, а всяко общинско звено и дирекция е обосновала своето искане за по-високи цени на предоставяните услуги. Въпреки това, по предложение групата на СДС  промените в цените на предоставяните услуги ще са само две и няма да засягат пряко гражданите. Промяната е съгласувана и с общинските съветници от групата на БСП и кмета. Така разрешението за поставяне на преместваеми обекти и цената за поставяне на рекламно-информационни елементи става 25 лв.

Другата точка е искането на кмета на общината Николай Митков да бъде изтеглен безлихвен заем от 1 000 000 лв. от централния бюджет за разплащане на задължения на общината.

На сесията ще бъдат разгледани отчетите за дейността на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и на Програма за развитие на туризма за 2019 г. 

Съветниците ще гласуват прехвърлянето на дарената линейка за стопанисване от МБАЛ-Първомай.

С решение на местния парламент трябва да бъде предоставено помещение на първия етаж в сградата на общинска администрация, което ще бъде ползвано от Дирекция „Социално подпомагане“ и ще е достъпно за хора с физически увреждания.

Предстои да бъде взето решение да се продаде общински имот на ползвател. Имотът е включен в годишната програма за управление на общинските имоти.

Последната точка от дневния ред е за предоставяне на земи от общинския земеделски фонд.

Сесията ще се проведе днес – 28 май, от 17.30 часа в пленарна зала на общинска администрация. 

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Последни новини