3 °C

ПГСС осигури таблети на 18 ученици

18 ученици от ПГСС „Васил Левски“ от семейства със затруднения получиха за ползване таблети. Устройствата бяха осигурени от училището. На тях са инсталирани приложения Viber и MOODLE – платформата, чрез която Професионалната гимназия осъществява обучението от разстояние от началото на извънредното положение заради COVID-19. Момичетата и момчетата получиха и предплатени карти с 30 GB интернет, които според специалистите ще им осигурят достъп до онлайн обучението за месец.

Учителите Мирослав Атанасов и Николай Колев, социалният работник Стоян Бойков и заместник-директорът Георги Кирев за пореден път пътуваха до селата Искра, Градина, Татарево, Дълбок извор, Бяла река, Караджалово и квартал Любеново, за да посетят учениците по домовете им. При спазване на мерките за сигурност педагозите показаха на възпитаниците си как да ползват таблетите.

Така вече всички ученици на ПГСС са с осигурен достъп до асинхронно обучение от разстояние.

Учителският колектив благодари на всички семейства, които подкрепят децата си в извънредното положение, като осигуряват подходящи устройства и интернет достъп, необходими за обучението от разстояние.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  12
  123
  6 0
  10:42, 22 апр 2020
  Дядо Питагоре, хубави въпроси си задал, ама глас в пустиня...
  • 52
   5291
   4 0
   12:22, 22 апр 2020
   Познайте защо Питагор е възпитаник на МТУ-то?
 • 2
  Пм
  ПМС
  2 -2
  10:54, 22 апр 2020
  Моля, коментиращите по-горе да се запознаят с Постановление № 73 от 16.04.2020 г. на МС за допълнение на нормативната уредба!
  • До
   До ПМС
   5 0
   11:35, 22 апр 2020
   Чл. 40а. (1) Когато присъственият учебен процес в училището е временно преустановен по предписание на компетентен орган, поради което обучението на учениците се осъществява от разстояние в електронна среда, за периода на дистанционното обучение училищата може за сметка на бюджетите си да извършват разходи за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците, които по социални причини не разполагат с достъп до интернет.
   (2) Разходите по ал. 1 са за сметка на неизразходваните средства за времето на преустановяването на присъствените учебни занятия за издръжка на процеса на възпитание и обучение на децата и учениците и/или за подпомагане на равния достъп и подкрепа за личностно развитие по чл. 11, ал. 1, чл. 12, ал. 1, чл. 16а и чл. 52
   "за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците" - това пише, а не за закупуване на техника!!!! Когато цитирате нещо е хубаво да вникнете в съдържанието!
 • 3
  3,
  3,14
  5 0
  11:47, 22 апр 2020
  Като заапочнат училище,ще им даря 50 тетрадки по 2 листа и по един химикал,за да има на какво да пишат,горките/ако могат/.
 • 4
  Ас
  Асан
  2 0
  16:22, 22 апр 2020
  А как ше се науча да карам трактора с тоя таблет се чудя ас

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини