6 °C

ПГСС осигури таблети на 18 ученици

18 ученици от ПГСС „Васил Левски“ от семейства със затруднения получиха за ползване таблети. Устройствата бяха осигурени от училището. На тях са инсталирани приложения Viber и MOODLE – платформата, чрез която Професионалната гимназия осъществява обучението от разстояние от началото на извънредното положение заради COVID-19. Момичетата и момчетата получиха и предплатени карти с 30 GB интернет, които според специалистите ще им осигурят достъп до онлайн обучението за месец.

Учителите Мирослав Атанасов и Николай Колев, социалният работник Стоян Бойков и заместник-директорът Георги Кирев за пореден път пътуваха до селата Искра, Градина, Татарево, Дълбок извор, Бяла река, Караджалово и квартал Любеново, за да посетят учениците по домовете им. При спазване на мерките за сигурност педагозите показаха на възпитаниците си как да ползват таблетите.

Така вече всички ученици на ПГСС са с осигурен достъп до асинхронно обучение от разстояние.

Учителският колектив благодари на всички семейства, които подкрепят децата си в извънредното положение, като осигуряват подходящи устройства и интернет достъп, необходими за обучението от разстояние.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  12
  123
  6 0
  10:42, 22 апр 2020
  Дядо Питагоре, хубави въпроси си задал, ама глас в пустиня...
  • 52
   5291
   4 0
   12:22, 22 апр 2020
   Познайте защо Питагор е възпитаник на МТУ-то?
 • 2
  Пм
  ПМС
  2 -2
  10:54, 22 апр 2020
  Моля, коментиращите по-горе да се запознаят с Постановление № 73 от 16.04.2020 г. на МС за допълнение на нормативната уредба!
  • До
   До ПМС
   5 0
   11:35, 22 апр 2020
   Чл. 40а. (1) Когато присъственият учебен процес в училището е временно преустановен по предписание на компетентен орган, поради което обучението на учениците се осъществява от разстояние в електронна среда, за периода на дистанционното обучение училищата може за сметка на бюджетите си да извършват разходи за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците, които по социални причини не разполагат с достъп до интернет.
   (2) Разходите по ал. 1 са за сметка на неизразходваните средства за времето на преустановяването на присъствените учебни занятия за издръжка на процеса на възпитание и обучение на децата и учениците и/или за подпомагане на равния достъп и подкрепа за личностно развитие по чл. 11, ал. 1, чл. 12, ал. 1, чл. 16а и чл. 52
   "за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците" - това пише, а не за закупуване на техника!!!! Когато цитирате нещо е хубаво да вникнете в съдържанието!
 • 3
  3,
  3,14
  5 0
  11:47, 22 апр 2020
  Като заапочнат училище,ще им даря 50 тетрадки по 2 листа и по един химикал,за да има на какво да пишат,горките/ако могат/.
 • 4
  Ас
  Асан
  2 0
  16:22, 22 апр 2020
  А как ше се науча да карам трактора с тоя таблет се чудя ас

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини