20 °C

ПГСС осигури таблети на 18 ученици

18 ученици от ПГСС „Васил Левски“ от семейства със затруднения получиха за ползване таблети. Устройствата бяха осигурени от училището. На тях са инсталирани приложения Viber и MOODLE – платформата, чрез която Професионалната гимназия осъществява обучението от разстояние от началото на извънредното положение заради COVID-19. Момичетата и момчетата получиха и предплатени карти с 30 GB интернет, които според специалистите ще им осигурят достъп до онлайн обучението за месец.

Учителите Мирослав Атанасов и Николай Колев, социалният работник Стоян Бойков и заместник-директорът Георги Кирев за пореден път пътуваха до селата Искра, Градина, Татарево, Дълбок извор, Бяла река, Караджалово и квартал Любеново, за да посетят учениците по домовете им. При спазване на мерките за сигурност педагозите показаха на възпитаниците си как да ползват таблетите.

Така вече всички ученици на ПГСС са с осигурен достъп до асинхронно обучение от разстояние.

Учителският колектив благодари на всички семейства, които подкрепят децата си в извънредното положение, като осигуряват подходящи устройства и интернет достъп, необходими за обучението от разстояние.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  12
  123
  6 0
  10:42, 22 апр 2020
  Дядо Питагоре, хубави въпроси си задал, ама глас в пустиня...
  • 52
   5291
   4 0
   12:22, 22 апр 2020
   Познайте защо Питагор е възпитаник на МТУ-то?
 • 2
  Пм
  ПМС
  2 -2
  10:54, 22 апр 2020
  Моля, коментиращите по-горе да се запознаят с Постановление № 73 от 16.04.2020 г. на МС за допълнение на нормативната уредба!
  • До
   До ПМС
   5 0
   11:35, 22 апр 2020
   Чл. 40а. (1) Когато присъственият учебен процес в училището е временно преустановен по предписание на компетентен орган, поради което обучението на учениците се осъществява от разстояние в електронна среда, за периода на дистанционното обучение училищата може за сметка на бюджетите си да извършват разходи за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците, които по социални причини не разполагат с достъп до интернет.
   (2) Разходите по ал. 1 са за сметка на неизразходваните средства за времето на преустановяването на присъствените учебни занятия за издръжка на процеса на възпитание и обучение на децата и учениците и/или за подпомагане на равния достъп и подкрепа за личностно развитие по чл. 11, ал. 1, чл. 12, ал. 1, чл. 16а и чл. 52
   "за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците" - това пише, а не за закупуване на техника!!!! Когато цитирате нещо е хубаво да вникнете в съдържанието!
 • 3
  3,
  3,14
  5 0
  11:47, 22 апр 2020
  Като заапочнат училище,ще им даря 50 тетрадки по 2 листа и по един химикал,за да има на какво да пишат,горките/ако могат/.
 • 4
  Ас
  Асан
  2 0
  16:22, 22 апр 2020
  А как ше се науча да карам трактора с тоя таблет се чудя ас

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини