15 °C

ПГСС осигури таблети на 18 ученици

18 ученици от ПГСС „Васил Левски“ от семейства със затруднения получиха за ползване таблети. Устройствата бяха осигурени от училището. На тях са инсталирани приложения Viber и MOODLE – платформата, чрез която Професионалната гимназия осъществява обучението от разстояние от началото на извънредното положение заради COVID-19. Момичетата и момчетата получиха и предплатени карти с 30 GB интернет, които според специалистите ще им осигурят достъп до онлайн обучението за месец.

Учителите Мирослав Атанасов и Николай Колев, социалният работник Стоян Бойков и заместник-директорът Георги Кирев за пореден път пътуваха до селата Искра, Градина, Татарево, Дълбок извор, Бяла река, Караджалово и квартал Любеново, за да посетят учениците по домовете им. При спазване на мерките за сигурност педагозите показаха на възпитаниците си как да ползват таблетите.

Така вече всички ученици на ПГСС са с осигурен достъп до асинхронно обучение от разстояние.

Учителският колектив благодари на всички семейства, които подкрепят децата си в извънредното положение, като осигуряват подходящи устройства и интернет достъп, необходими за обучението от разстояние.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  12
  123
  6 0
  10:42, 22 апр 2020
  Дядо Питагоре, хубави въпроси си задал, ама глас в пустиня...
  • 52
   5291
   4 0
   12:22, 22 апр 2020
   Познайте защо Питагор е възпитаник на МТУ-то?
 • 2
  Пм
  ПМС
  2 -2
  10:54, 22 апр 2020
  Моля, коментиращите по-горе да се запознаят с Постановление № 73 от 16.04.2020 г. на МС за допълнение на нормативната уредба!
  • До
   До ПМС
   5 0
   11:35, 22 апр 2020
   Чл. 40а. (1) Когато присъственият учебен процес в училището е временно преустановен по предписание на компетентен орган, поради което обучението на учениците се осъществява от разстояние в електронна среда, за периода на дистанционното обучение училищата може за сметка на бюджетите си да извършват разходи за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците, които по социални причини не разполагат с достъп до интернет.
   (2) Разходите по ал. 1 са за сметка на неизразходваните средства за времето на преустановяването на присъствените учебни занятия за издръжка на процеса на възпитание и обучение на децата и учениците и/или за подпомагане на равния достъп и подкрепа за личностно развитие по чл. 11, ал. 1, чл. 12, ал. 1, чл. 16а и чл. 52
   "за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците" - това пише, а не за закупуване на техника!!!! Когато цитирате нещо е хубаво да вникнете в съдържанието!
 • 3
  3,
  3,14
  5 0
  11:47, 22 апр 2020
  Като заапочнат училище,ще им даря 50 тетрадки по 2 листа и по един химикал,за да има на какво да пишат,горките/ако могат/.
 • 4
  Ас
  Асан
  2 0
  16:22, 22 апр 2020
  А как ше се науча да карам трактора с тоя таблет се чудя ас

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
26 май 2020
Последни новини