19 °C

ПГСС осигури таблети на 18 ученици

18 ученици от ПГСС „Васил Левски“ от семейства със затруднения получиха за ползване таблети. Устройствата бяха осигурени от училището. На тях са инсталирани приложения Viber и MOODLE – платформата, чрез която Професионалната гимназия осъществява обучението от разстояние от началото на извънредното положение заради COVID-19. Момичетата и момчетата получиха и предплатени карти с 30 GB интернет, които според специалистите ще им осигурят достъп до онлайн обучението за месец.

Учителите Мирослав Атанасов и Николай Колев, социалният работник Стоян Бойков и заместник-директорът Георги Кирев за пореден път пътуваха до селата Искра, Градина, Татарево, Дълбок извор, Бяла река, Караджалово и квартал Любеново, за да посетят учениците по домовете им. При спазване на мерките за сигурност педагозите показаха на възпитаниците си как да ползват таблетите.

Така вече всички ученици на ПГСС са с осигурен достъп до асинхронно обучение от разстояние.

Учителският колектив благодари на всички семейства, които подкрепят децата си в извънредното положение, като осигуряват подходящи устройства и интернет достъп, необходими за обучението от разстояние.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  12
  123
  6 0
  10:42, 22 апр 2020
  Дядо Питагоре, хубави въпроси си задал, ама глас в пустиня...
  • 52
   5291
   4 0
   12:22, 22 апр 2020
   Познайте защо Питагор е възпитаник на МТУ-то?
 • 2
  Пм
  ПМС
  2 -2
  10:54, 22 апр 2020
  Моля, коментиращите по-горе да се запознаят с Постановление № 73 от 16.04.2020 г. на МС за допълнение на нормативната уредба!
  • До
   До ПМС
   5 0
   11:35, 22 апр 2020
   Чл. 40а. (1) Когато присъственият учебен процес в училището е временно преустановен по предписание на компетентен орган, поради което обучението на учениците се осъществява от разстояние в електронна среда, за периода на дистанционното обучение училищата може за сметка на бюджетите си да извършват разходи за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците, които по социални причини не разполагат с достъп до интернет.
   (2) Разходите по ал. 1 са за сметка на неизразходваните средства за времето на преустановяването на присъствените учебни занятия за издръжка на процеса на възпитание и обучение на децата и учениците и/или за подпомагане на равния достъп и подкрепа за личностно развитие по чл. 11, ал. 1, чл. 12, ал. 1, чл. 16а и чл. 52
   "за доставка на интернет свързаност по местоживеенето на учениците" - това пише, а не за закупуване на техника!!!! Когато цитирате нещо е хубаво да вникнете в съдържанието!
 • 3
  3,
  3,14
  5 0
  11:47, 22 апр 2020
  Като заапочнат училище,ще им даря 50 тетрадки по 2 листа и по един химикал,за да има на какво да пишат,горките/ако могат/.
 • 4
  Ас
  Асан
  2 0
  16:22, 22 апр 2020
  А как ше се науча да карам трактора с тоя таблет се чудя ас

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини