Набира скорост дарителската кампания в подкрепа на ЦСМП в Кърджали

 Набира скорост дарителската кампания в подкрепа на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Граждани  и фирми от Кърджали и страната се отзовават на апела на ръководството на  спешните медици за подкрепа в труден момент.

 Още преди призива на ЦСМП-Кърджали,публикуван в медиите,фирма „Бултекс 99”с търговски директор Владимир Глухов дари 2000 предпазни маски за еднократна употреба и 2000 ръкавици. Последва дарение от Община Кърджали. Градоначалникът  инж.Хасан Азис осигури за екипите  на ЦСМП така нужните им 15 предпазни гащеризона за многократна употреба.

На 03.04.2020 г. бе получено дарение от семейство Кьосеви, бивши служители на ЦСМП-Кърджали. То се състои от  150 предпазни шлема. Отделно Наталия Кьосева направи и парично дарение.

Предпазни шлемове бяха получени и в следствие на кампанията „За доброто” във социалната мрежа Фейсбук.

 Има и дарители,които останаха анонимни. Хасковлия дари 1000 предпазни маски за еднократна употреба. Кърджалиец приведе по сметка 500 лева.

Ръка подадена за помощ в тежък момент никога не се забравя.
Заедно ще преборим Ковид 19,написа в страницата на ЦСМП-Кърджали директорът д-р Атанас Митков.

  Дарителските кампании в подкрепа на здравните заведения и институции в областта се ползва с огромна подкрепа на читателите на сайта Кърджали бг вести. 85,7 % от включилите се в анкета на сайта изказват своето одобрение на инициираните дарителски кампании в Кърджали и областта. На противното мнение са едва 14,3 на сто от респондентите.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини