9 °C

Само в някои училища в Първомайско може да се преподава онлайн

Във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, двете най-големи училища в община Първомай се готвят да преминат към организация и провеждане на онлайн обучение .

Благодарение на въведените облачни технологии учебният процес може да се осъществява от разстояние чрез споделяне на учебни материали и ресурси между учители, ученици и училища.

Готовност за това имат в СУ „Златаров“, а в ПГСС се изгражда система за прилагане на обучение по интернет.

За целта ще се използват всички обучени преподаватели, а останалите учители се готвят за онлайн преподаване.

По думите на директора на Професионалната гимназия Росица Генова, засега ще се започне с уроците по общообразователните предмети и най-вече тези, по които ще се държат матури. Проблемът ще е за професионалната практика, която е почти невъзможно да бъде преподавана онлайн.

В Средното училище предстои да бъдат създадени акаунти на учениците от началните класове, които все още не ползват облачната технология.

В Начално училище "Христо Ботев" в Първомай учениците ще могат да ползват познати платформи, но се оказва, че не всички разполагат в домовете си с устройства и с интернет. За тях се обмисля дистанционно предаване на материала, но не чрез интрнет.

Проблем има в почти всички други училища с общината. Там облачната технология все още не се прилага. По думите на директора на белореченското училище Петкана Добрева учениците нямат устройства, а някои дори нямат ток в домовете си. Подобно е положението в Градина, Караджалово, Дебър, СУ „Св.св. Кирил и Методий“в Първомай.

Създадена е и организация по отношение на дезинфекцията на детските градините, яслите и училищата. Към момента между 35-40% от децата посещават детските градини. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  12
  123
  10 -6
  11:24, 13 мар 2020
  Ние дето си нямахме облаци, неграмотни си ходим. Има учебници , има помагала да се учи в дома. Излишно се вдигат акциите на някои училища...
 • 2
  Пи
  питагор
  4 -5
  11:28, 13 мар 2020
  Яваа защо пгсс-то да не може да преподава практика онлайн има евро трък симулатор има и симулатори за трактори да влянат учениците и да карат по три пъти на ден и да пратат резултатите в мту-то. Лошото е че другите ученици ут друите училища освен физически ще се окажат че са и ментално застрашени от то корона вирус те кожъ праят питам яз.
 • 3
  Ед
  Една
  10 0
  12:54, 13 мар 2020
  Бих била щастлива и удовлетворена да видя големите ученици прилежно седнали пред компа, слушайки учителите си, водейки записки и правейки упражнения. Това би било същинско чудо, не защото нямаме технологична възможност, а защото нямаме съзнанието и самодисциплината.
  Какво ще се случи с останалите "НИСКОТЕХНОЛОГИЧНИ" училища
  • Ед
   Един от народа
   7 -2
   09:50, 14 мар 2020
   Предложения вариант за онлайн обучение от г-н Здравчев в голямата си част вече е факт. Още вчера в късния следобед имаше ученици, които получиха уроци и тестове по различни предмети. Това е знак, че екипът на г-н Здравчев е с крачка напред.Екип от мислещи, компетентни, креативни и успешни хора.
  • Къ
   Към Един от народа
   3 -2
   16:36, 14 мар 2020
   Чавдар си е самин, няма си екип всичко е благодарение на него.
 • 4
  То
  Тоско
  4 -1
  06:05, 14 мар 2020
  На нас не са ни необходими образовани хора.
  Трябват ни избиратели!
  • Пи
   питагор
   0 0
   07:16, 14 мар 2020
   ава точе това чи си убразован на кинига не те спасява ут съдбата да си избирател ва погледни себе си ва и са огледай около тебе ва примери колкото искаш
 • 5
  Ро
  Родител на СУ
  0 0
  22:38, 15 мар 2020
  Не сме получили нищо!Къде е екипа?Всичко е лъжа!
  • Пи
   питагор
   0 -1
   08:57, 16 мар 2020
   ава ти ко искаш да получиш ва ве ни разбирате ли чи сичко е ала бала стойте си в къщи и се пазете дицата така или иначе жъ изкласят.

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини