26 °C

Само в някои училища в Първомайско може да се преподава онлайн

Във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, двете най-големи училища в община Първомай се готвят да преминат към организация и провеждане на онлайн обучение .

Благодарение на въведените облачни технологии учебният процес може да се осъществява от разстояние чрез споделяне на учебни материали и ресурси между учители, ученици и училища.

Готовност за това имат в СУ „Златаров“, а в ПГСС се изгражда система за прилагане на обучение по интернет.

За целта ще се използват всички обучени преподаватели, а останалите учители се готвят за онлайн преподаване.

По думите на директора на Професионалната гимназия Росица Генова, засега ще се започне с уроците по общообразователните предмети и най-вече тези, по които ще се държат матури. Проблемът ще е за професионалната практика, която е почти невъзможно да бъде преподавана онлайн.

В Средното училище предстои да бъдат създадени акаунти на учениците от началните класове, които все още не ползват облачната технология.

В Начално училище "Христо Ботев" в Първомай учениците ще могат да ползват познати платформи, но се оказва, че не всички разполагат в домовете си с устройства и с интернет. За тях се обмисля дистанционно предаване на материала, но не чрез интрнет.

Проблем има в почти всички други училища с общината. Там облачната технология все още не се прилага. По думите на директора на белореченското училище Петкана Добрева учениците нямат устройства, а някои дори нямат ток в домовете си. Подобно е положението в Градина, Караджалово, Дебър, СУ „Св.св. Кирил и Методий“в Първомай.

Създадена е и организация по отношение на дезинфекцията на детските градините, яслите и училищата. Към момента между 35-40% от децата посещават детските градини. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  12
  123
  10 -6
  11:24, 13 мар 2020
  Ние дето си нямахме облаци, неграмотни си ходим. Има учебници , има помагала да се учи в дома. Излишно се вдигат акциите на някои училища...
 • 2
  Пи
  питагор
  4 -5
  11:28, 13 мар 2020
  Яваа защо пгсс-то да не може да преподава практика онлайн има евро трък симулатор има и симулатори за трактори да влянат учениците и да карат по три пъти на ден и да пратат резултатите в мту-то. Лошото е че другите ученици ут друите училища освен физически ще се окажат че са и ментално застрашени от то корона вирус те кожъ праят питам яз.
 • 3
  Ед
  Една
  10 0
  12:54, 13 мар 2020
  Бих била щастлива и удовлетворена да видя големите ученици прилежно седнали пред компа, слушайки учителите си, водейки записки и правейки упражнения. Това би било същинско чудо, не защото нямаме технологична възможност, а защото нямаме съзнанието и самодисциплината.
  Какво ще се случи с останалите "НИСКОТЕХНОЛОГИЧНИ" училища
  • Ед
   Един от народа
   7 -2
   09:50, 14 мар 2020
   Предложения вариант за онлайн обучение от г-н Здравчев в голямата си част вече е факт. Още вчера в късния следобед имаше ученици, които получиха уроци и тестове по различни предмети. Това е знак, че екипът на г-н Здравчев е с крачка напред.Екип от мислещи, компетентни, креативни и успешни хора.
  • Къ
   Към Един от народа
   3 -2
   16:36, 14 мар 2020
   Чавдар си е самин, няма си екип всичко е благодарение на него.
 • 4
  То
  Тоско
  4 -1
  06:05, 14 мар 2020
  На нас не са ни необходими образовани хора.
  Трябват ни избиратели!
  • Пи
   питагор
   0 0
   07:16, 14 мар 2020
   ава точе това чи си убразован на кинига не те спасява ут съдбата да си избирател ва погледни себе си ва и са огледай около тебе ва примери колкото искаш
 • 5
  Ро
  Родител на СУ
  0 0
  22:38, 15 мар 2020
  Не сме получили нищо!Къде е екипа?Всичко е лъжа!
  • Пи
   питагор
   0 -1
   08:57, 16 мар 2020
   ава ти ко искаш да получиш ва ве ни разбирате ли чи сичко е ала бала стойте си в къщи и се пазете дицата така или иначе жъ изкласят.

Хороскоп за 09.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
09 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Малко движение няма да ви се отрази зле, размърдайте се. Добре е че се замисляте, но все пак не прекалявайте. Няма да разберете кога денят е минал, а вие все още не сте се събудили. Не е чудно, че близките ви не ви разбират.
09 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се заемете днес, от вас ще струи добро настроение, което влияе положително на всички около вас. Не позволявате на дребни неща да ви пречат и дори не ги забелязвате. Ще се справите успешно с личен въпрос, който ви вълнува от доста време. Помогнете на приятел, който се нуждае от деликатен съвет и ви е гласувал доверието си.
09 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
09 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
09 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Добре е да се овладеете на време и да не търсите съмнителни пътища за финансиране. Решавайте проблемите си със собствени средства. В семейството вземете твърда позиция и не се поддавайте на емоциите си. Не се месете и в личния живот на близките си. Търпението ви относно съдебно дело ще бъде възнаградено, изчакайте.
09 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават проблеми, свързани с вашето и на близките ви здраве. Не се натоварвайте прекалено много с работа. Щадете и нервите си. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да ви го търси.
09 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват.В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
09 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът към промяна на мнозина от вас, най-сетне ще бъде удовлетворен. Неочаквано събитие ще даде нова и желана от вас насока на живота ви. Предпазливостта при вземането на решение няма да ви навреди, но не се бавете много.
09 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Самостоятелните занимания днес ще ви донесат очакваните резултати, най-вече в личните дела. Обществената ви ангажираност ще ви срещнат с хора, чиито вълнения споделяте и вие. Заедно ще се опитате да промените нещата, които са по силите ви, за да направите живота си по-добър.
09 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Условията, в които се реализирате благоприятстват начинанията ви. Стремежът към успех на всяка цена, може да ви донесе неприятности. Не се колебайте да вземате бързи решения, ако ситуацията го изисква. А това може да се наложи много скоро. За здравето трябва да положите и грижи, ако не желаете то да напомня за себе си.
09 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нагласа сте да се ангажирате и с чужди проблеми в името на доброто разбирателство, но помислете. Много скоро може да се окажете в трудна ситуация, изпадайки в невъзможност да свършите работа и то не по ваша вина. Ограничете се в своите отговорности и живейте по-спокойно. Нямате нужда от излишни главоболия.
09 авг 2020
Последни новини