Само в някои училища в Първомайско може да се преподава онлайн

Във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, двете най-големи училища в община Първомай се готвят да преминат към организация и провеждане на онлайн обучение .

Благодарение на въведените облачни технологии учебният процес може да се осъществява от разстояние чрез споделяне на учебни материали и ресурси между учители, ученици и училища.

Готовност за това имат в СУ „Златаров“, а в ПГСС се изгражда система за прилагане на обучение по интернет.

За целта ще се използват всички обучени преподаватели, а останалите учители се готвят за онлайн преподаване.

По думите на директора на Професионалната гимназия Росица Генова, засега ще се започне с уроците по общообразователните предмети и най-вече тези, по които ще се държат матури. Проблемът ще е за професионалната практика, която е почти невъзможно да бъде преподавана онлайн.

В Средното училище предстои да бъдат създадени акаунти на учениците от началните класове, които все още не ползват облачната технология.

В Начално училище "Христо Ботев" в Първомай учениците ще могат да ползват познати платформи, но се оказва, че не всички разполагат в домовете си с устройства и с интернет. За тях се обмисля дистанционно предаване на материала, но не чрез интрнет.

Проблем има в почти всички други училища с общината. Там облачната технология все още не се прилага. По думите на директора на белореченското училище Петкана Добрева учениците нямат устройства, а някои дори нямат ток в домовете си. Подобно е положението в Градина, Караджалово, Дебър, СУ „Св.св. Кирил и Методий“в Първомай.

Създадена е и организация по отношение на дезинфекцията на детските градините, яслите и училищата. Към момента между 35-40% от децата посещават детските градини. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    12
    123
    10 -6
    11:24, 13 мар 2020
    Ние дето си нямахме облаци, неграмотни си ходим. Има учебници , има помагала да се учи в дома. Излишно се вдигат акциите на някои училища...
  • 2
    Пи
    питагор
    4 -5
    11:28, 13 мар 2020
    Яваа защо пгсс-то да не може да преподава практика онлайн има евро трък симулатор има и симулатори за трактори да влянат учениците и да карат по три пъти на ден и да пратат резултатите в мту-то. Лошото е че другите ученици ут друите училища освен физически ще се окажат че са и ментално застрашени от то корона вирус те кожъ праят питам яз.
  • 3
    Ед
    Една
    10 0
    12:54, 13 мар 2020
    Бих била щастлива и удовлетворена да видя големите ученици прилежно седнали пред компа, слушайки учителите си, водейки записки и правейки упражнения. Това би било същинско чудо, не защото нямаме технологична възможност, а защото нямаме съзнанието и самодисциплината.
    Какво ще се случи с останалите "НИСКОТЕХНОЛОГИЧНИ" училища
    • Ед
      Един от народа
      7 -2
      09:50, 14 мар 2020
      Предложения вариант за онлайн обучение от г-н Здравчев в голямата си част вече е факт. Още вчера в късния следобед имаше ученици, които получиха уроци и тестове по различни предмети. Това е знак, че екипът на г-н Здравчев е с крачка напред.Екип от мислещи, компетентни, креативни и успешни хора.
    • Къ
      Към Един от народа
      3 -2
      16:36, 14 мар 2020
      Чавдар си е самин, няма си екип всичко е благодарение на него.
  • 4
    То
    Тоско
    4 -1
    06:05, 14 мар 2020
    На нас не са ни необходими образовани хора.
    Трябват ни избиратели!
    • Пи
      питагор
      0 0
      07:16, 14 мар 2020
      ава точе това чи си убразован на кинига не те спасява ут съдбата да си избирател ва погледни себе си ва и са огледай около тебе ва примери колкото искаш
  • 5
    Ро
    Родител на СУ
    0 0
    22:38, 15 мар 2020
    Не сме получили нищо!Къде е екипа?Всичко е лъжа!
    • Пи
      питагор
      0 -1
      08:57, 16 мар 2020
      ава ти ко искаш да получиш ва ве ни разбирате ли чи сичко е ала бала стойте си в къщи и се пазете дицата така или иначе жъ изкласят.

Още новини

Последни новини