20 °C

Само в някои училища в Първомайско може да се преподава онлайн

Във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, двете най-големи училища в община Първомай се готвят да преминат към организация и провеждане на онлайн обучение .

Благодарение на въведените облачни технологии учебният процес може да се осъществява от разстояние чрез споделяне на учебни материали и ресурси между учители, ученици и училища.

Готовност за това имат в СУ „Златаров“, а в ПГСС се изгражда система за прилагане на обучение по интернет.

За целта ще се използват всички обучени преподаватели, а останалите учители се готвят за онлайн преподаване.

По думите на директора на Професионалната гимназия Росица Генова, засега ще се започне с уроците по общообразователните предмети и най-вече тези, по които ще се държат матури. Проблемът ще е за професионалната практика, която е почти невъзможно да бъде преподавана онлайн.

В Средното училище предстои да бъдат създадени акаунти на учениците от началните класове, които все още не ползват облачната технология.

В Начално училище "Христо Ботев" в Първомай учениците ще могат да ползват познати платформи, но се оказва, че не всички разполагат в домовете си с устройства и с интернет. За тях се обмисля дистанционно предаване на материала, но не чрез интрнет.

Проблем има в почти всички други училища с общината. Там облачната технология все още не се прилага. По думите на директора на белореченското училище Петкана Добрева учениците нямат устройства, а някои дори нямат ток в домовете си. Подобно е положението в Градина, Караджалово, Дебър, СУ „Св.св. Кирил и Методий“в Първомай.

Създадена е и организация по отношение на дезинфекцията на детските градините, яслите и училищата. Към момента между 35-40% от децата посещават детските градини. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  12
  123
  10 -6
  11:24, 13 мар 2020
  Ние дето си нямахме облаци, неграмотни си ходим. Има учебници , има помагала да се учи в дома. Излишно се вдигат акциите на някои училища...
 • 2
  Пи
  питагор
  4 -5
  11:28, 13 мар 2020
  Яваа защо пгсс-то да не може да преподава практика онлайн има евро трък симулатор има и симулатори за трактори да влянат учениците и да карат по три пъти на ден и да пратат резултатите в мту-то. Лошото е че другите ученици ут друите училища освен физически ще се окажат че са и ментално застрашени от то корона вирус те кожъ праят питам яз.
 • 3
  Ед
  Една
  10 0
  12:54, 13 мар 2020
  Бих била щастлива и удовлетворена да видя големите ученици прилежно седнали пред компа, слушайки учителите си, водейки записки и правейки упражнения. Това би било същинско чудо, не защото нямаме технологична възможност, а защото нямаме съзнанието и самодисциплината.
  Какво ще се случи с останалите "НИСКОТЕХНОЛОГИЧНИ" училища
  • Ед
   Един от народа
   7 -2
   09:50, 14 мар 2020
   Предложения вариант за онлайн обучение от г-н Здравчев в голямата си част вече е факт. Още вчера в късния следобед имаше ученици, които получиха уроци и тестове по различни предмети. Това е знак, че екипът на г-н Здравчев е с крачка напред.Екип от мислещи, компетентни, креативни и успешни хора.
  • Къ
   Към Един от народа
   3 -2
   16:36, 14 мар 2020
   Чавдар си е самин, няма си екип всичко е благодарение на него.
 • 4
  То
  Тоско
  4 -1
  06:05, 14 мар 2020
  На нас не са ни необходими образовани хора.
  Трябват ни избиратели!
  • Пи
   питагор
   0 0
   07:16, 14 мар 2020
   ава точе това чи си убразован на кинига не те спасява ут съдбата да си избирател ва погледни себе си ва и са огледай около тебе ва примери колкото искаш
 • 5
  Ро
  Родител на СУ
  0 0
  22:38, 15 мар 2020
  Не сме получили нищо!Къде е екипа?Всичко е лъжа!
  • Пи
   питагор
   0 -1
   08:57, 16 мар 2020
   ава ти ко искаш да получиш ва ве ни разбирате ли чи сичко е ала бала стойте си в къщи и се пазете дицата така или иначе жъ изкласят.

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини