До 20 март трябва да бъдат почистени нерегламентираните сметища в Пъвомайско

Изображение 1 от 3

  До 20 март трябва да бъдат почистени нерегламентираните сметища в общината Първомай, каза кметът Николай Митков. Срокът е даден от Областната администрация, която е предупредила за проверки и строги санкции за кметовете, които не са ликвидирали сметищата.

  Повод за изказването на Митков стана снимка, изпратена ни от наша читателка. На снимката се виждат множество кости, най-вероятно от телета. Животинските остатъци са почернели, което показа,че са на това място от доста време. А читателката споделя, че почти няма място, на което човек да иде сред природата, близо до Първомай и да не попадне на такава мръсотия: „Реших да споделя, защото е отвратително – човек реши да се разходи и се сблъсква с това“

  Факт е, че сметище има до всяко село. Почистването им ще струва на общината между 15 000 и 20 000 лв. Средствата са заложени в план-сметката за дейностите по почистване в общината.

  Кметът обмисля заедно с ОбС да бъдат предприети по-сериозни мерки, за да не се допуска нерегламентирано изхвърляне на отпадъци – охрана и по-високи глоби.

  „Бих искал да проведем една информационна кампания, за да обясним на хората кой отпадък е битов и къде трябва да бъдат изхвърляни и извозвани другите отпадъци. Само от нас зависи да опазим природата и трябва да променим манталитета си, че всичко ни е разрешено стига някой да не ни е видял“.

  Първи в премахването на нерегламентирано сметище са село Градина, които днес трябва да приключат и село Бяла река. Всички други кметове от общината трябва да организират почистването да е факт до 20 март.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Pr
   pr2
   9 -1
   10:20, 11 мар 2020
   Неможе да бъде ! Ами сметището до старото гробище на което се изхвърлят не само строителни отпадъци, а общината периодично "подравнява" ? Това какво е - мълчаливо съгласие ,евтин пиар или широко затворените очи на общината .
   • Аз
    Аз
    1 -2
    11:12, 11 мар 2020
    Ето за това става въпрос !
    Кмета не може да е навсякъде, от своя страна гражданите не се чувстват защитени ако застанат с лицето си, затова един имейл за АНОНИМНИ сигнали и полицията да проверява на място. В 90% от случаите не са нужни свидетели, хората сами си признават.
   • Ки
    Кирякова
    0 -3
    11:19, 11 мар 2020
    Този сигнал не беше анонимен.
  • 2
   До
   До кмета на общината
   6 -1
   10:23, 11 мар 2020
   Моля отговорните за чистотата лица да обявят имеил на който гражданите да могат да изпращат АНОНИМНИ сигнали СЪС СНИМКИ на колите или хората които изхвърлят боклуците. Само страха от глоба би променил нещо.
   Друго много важно нещо е хората от населените места да знаят къде могат да изхвърлят отпадъци от ремонтни дейности, умрели животни, органични отпадъци.
   • Ки
    Кирякова
    2 -2
    11:22, 11 мар 2020
    Строителните отпадъци се карат на сметището в Асеновград. Намирате ремарке, трактор с ремарке или някой,който е готов да свърши тази услуга. Умрелите животни се загробват - в общината има определни за целта места. За органичните отпадъци се прави компостираща система.
   • Пи
    питагор
    12 -1
    11:28, 11 мар 2020
    Игейййй чак до асеновград да се карат отпадаци ни може ли сига като увеличиха таксата кметя да определи една площ която ни е плодородна та не пърумайци да си фърляме там строителните отпадаци и после кметя с едно камионче да ги кара в асеновград яз на това му викам социална пулитика. Ти си тръгнала да даваш акъл кой какво да си вземе ай сиктир. Нали затва офцято избраха комунистите те уж са социални. Другите отпадаци кучета ги яли в буквалния и приносния смисъл.
   • Аз
    Аз
    2 0
    12:23, 11 мар 2020
    Това на практика не работи! Или може би работи,но за фирми. Ремонтиран банята, сменям плочки,мивка и тоалетна и за този отпадък да тръгна да търся транспорт до Асеновград ?!?
    За загробване на животни съм чувал само по телевизора. Нека и други хора се включат- знаете ли къде във вашето село може да загробите умряла крава ?
    Къде има компостиращата яма? Есента ,всеки който е имал домати,краставици ,пипер ги измъква и хвърля където ми е най лесно, само са не е в неговата градина . Някои ги горят.
  • 3
   До
   До хората
   4 0
   11:27, 11 мар 2020
   Драги съграждани сезирайте компетентните органи за което и те трябва да носят отговорностите си.Полицията не е за всичко.Тя не може да огрее на всякъде за щяло и не щяло.
   • Пи
    питагор
    6 -2
    11:31, 11 мар 2020
    Пулицията мой чувек е точно за тува закото тя е единствения орган и то вътрешен който може да разпорежда и да употребява сила. Пристави си чи някой види на къра някакъв си малехо да разтоварва цял камион с утпадаци како жъ напрай нищо ще си гледа ако напрай забилежка може и бой да яде ако се убади на общинътъ ония жъ кажат глей си рабтата не с тя токчета ниможим по къра да ходим а ако викне пулицията те имат прау да задържат както малехото така и превозното му средство до изясняване на случая и пристигането на ония с токчетата. Затва пулиция трябва да са вика винаги стига да дойдат щоту и това го има.
   • Ма
    Мара
    1 -3
    12:29, 11 мар 2020
    Как ?
    Аз не искам да ме влачат по дела и да ме мразят хората.
   • Пи
    питагор
    4 0
    12:36, 11 мар 2020
    ъм да ни искаш мъльчи си и всичко жъ е в боклуци за ко ходите тогава да приказвате
  • 4
   Лю
   ЛЮБЕНОВЦИ
   8 0
   18:22, 11 мар 2020
   В Любеново между гробищата и язовира, които също е пълен с боклуци (телевизори, обувки, умрели кучета) "поляната" е превърната в сметище! Как е възможно? Там има ли кмет или на Митков да сигнализираме?
   • Та
    Там
    8 0
    18:26, 11 мар 2020
    Все едно няма!Сигнализирайте на по-високо ниво!Кварталите нямат кметове не разбрахте ли?
   • Па
    пак там
    0 -2
    22:38, 11 мар 2020
    На тази поляна през соца покрай канала имаше дървета и властите връзваха за тях безстопанствени кучета и ги трепеха. като деца сме гледали сцената. за съжаление оставаха там и си гниеха.
  • 5
   Ба
   бай уй
   2 0
   22:33, 11 мар 2020
   Моля гражданите да не изхвърлят боклука на края на селото...
  • 6
   Ке
   Кети
   8 -8
   05:45, 12 мар 2020
   Първо скоро ще изчистим боклука от новото сметище наречено общински съвет и общинска администрация , които БСП и една гладна орда довлече. После ще извозим боклуците Митков, Ганчев и сие. И на края ще възцарим вечна обич, вечна правда в общината.
   Скоро......
   • ??
    ???
    5 -4
    08:42, 12 мар 2020
    Скоро,скоро колко да е скоро?Май само на приказки го докарваш!?
   • Пи
    питагор
    2 -3
    09:03, 12 мар 2020
    ъм то сичкуту българин е революционер на маса и по форумите ва яз жъ ти кажа колко скоро жъ е след 3 години убаче тамън да дойде време за възстание и офцято жъ забравят и друга песен жъ заблеят после като се събудят 3-4 месеца жъ пцуват ще викат че скоро щели да направят еди какво си и накрая пак ще забравят и тия цикли ще продължават на 4 години дукато пърумай ни са затрие.
   • ..
    .............
    1 0
    13:31, 13 мар 2020
    Ми то никога не е късно да се направи това

  Хороскоп за 03.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
  03 апр 2020
  Последни новини