34 °C

До 20 март трябва да бъдат почистени нерегламентираните сметища в Пъвомайско

Изображение 1 от 3

  До 20 март трябва да бъдат почистени нерегламентираните сметища в общината Първомай, каза кметът Николай Митков. Срокът е даден от Областната администрация, която е предупредила за проверки и строги санкции за кметовете, които не са ликвидирали сметищата.

  Повод за изказването на Митков стана снимка, изпратена ни от наша читателка. На снимката се виждат множество кости, най-вероятно от телета. Животинските остатъци са почернели, което показа,че са на това място от доста време. А читателката споделя, че почти няма място, на което човек да иде сред природата, близо до Първомай и да не попадне на такава мръсотия: „Реших да споделя, защото е отвратително – човек реши да се разходи и се сблъсква с това“

  Факт е, че сметище има до всяко село. Почистването им ще струва на общината между 15 000 и 20 000 лв. Средствата са заложени в план-сметката за дейностите по почистване в общината.

  Кметът обмисля заедно с ОбС да бъдат предприети по-сериозни мерки, за да не се допуска нерегламентирано изхвърляне на отпадъци – охрана и по-високи глоби.

  „Бих искал да проведем една информационна кампания, за да обясним на хората кой отпадък е битов и къде трябва да бъдат изхвърляни и извозвани другите отпадъци. Само от нас зависи да опазим природата и трябва да променим манталитета си, че всичко ни е разрешено стига някой да не ни е видял“.

  Първи в премахването на нерегламентирано сметище са село Градина, които днес трябва да приключат и село Бяла река. Всички други кметове от общината трябва да организират почистването да е факт до 20 март.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Pr
   pr2
   9 -1
   10:20, 11 мар 2020
   Неможе да бъде ! Ами сметището до старото гробище на което се изхвърлят не само строителни отпадъци, а общината периодично "подравнява" ? Това какво е - мълчаливо съгласие ,евтин пиар или широко затворените очи на общината .
   • Аз
    Аз
    1 -2
    11:12, 11 мар 2020
    Ето за това става въпрос !
    Кмета не може да е навсякъде, от своя страна гражданите не се чувстват защитени ако застанат с лицето си, затова един имейл за АНОНИМНИ сигнали и полицията да проверява на място. В 90% от случаите не са нужни свидетели, хората сами си признават.
   • Ки
    Кирякова
    0 -3
    11:19, 11 мар 2020
    Този сигнал не беше анонимен.
  • 2
   До
   До кмета на общината
   6 -1
   10:23, 11 мар 2020
   Моля отговорните за чистотата лица да обявят имеил на който гражданите да могат да изпращат АНОНИМНИ сигнали СЪС СНИМКИ на колите или хората които изхвърлят боклуците. Само страха от глоба би променил нещо.
   Друго много важно нещо е хората от населените места да знаят къде могат да изхвърлят отпадъци от ремонтни дейности, умрели животни, органични отпадъци.
   • Ки
    Кирякова
    2 -3
    11:22, 11 мар 2020
    Строителните отпадъци се карат на сметището в Асеновград. Намирате ремарке, трактор с ремарке или някой,който е готов да свърши тази услуга. Умрелите животни се загробват - в общината има определни за целта места. За органичните отпадъци се прави компостираща система.
   • Пи
    питагор
    12 -1
    11:28, 11 мар 2020
    Игейййй чак до асеновград да се карат отпадаци ни може ли сига като увеличиха таксата кметя да определи една площ която ни е плодородна та не пърумайци да си фърляме там строителните отпадаци и после кметя с едно камионче да ги кара в асеновград яз на това му викам социална пулитика. Ти си тръгнала да даваш акъл кой какво да си вземе ай сиктир. Нали затва офцято избраха комунистите те уж са социални. Другите отпадаци кучета ги яли в буквалния и приносния смисъл.
   • Аз
    Аз
    2 0
    12:23, 11 мар 2020
    Това на практика не работи! Или може би работи,но за фирми. Ремонтиран банята, сменям плочки,мивка и тоалетна и за този отпадък да тръгна да търся транспорт до Асеновград ?!?
    За загробване на животни съм чувал само по телевизора. Нека и други хора се включат- знаете ли къде във вашето село може да загробите умряла крава ?
    Къде има компостиращата яма? Есента ,всеки който е имал домати,краставици ,пипер ги измъква и хвърля където ми е най лесно, само са не е в неговата градина . Някои ги горят.
  • 3
   До
   До хората
   4 0
   11:27, 11 мар 2020
   Драги съграждани сезирайте компетентните органи за което и те трябва да носят отговорностите си.Полицията не е за всичко.Тя не може да огрее на всякъде за щяло и не щяло.
   • Пи
    питагор
    6 -2
    11:31, 11 мар 2020
    Пулицията мой чувек е точно за тува закото тя е единствения орган и то вътрешен който може да разпорежда и да употребява сила. Пристави си чи някой види на къра някакъв си малехо да разтоварва цял камион с утпадаци како жъ напрай нищо ще си гледа ако напрай забилежка може и бой да яде ако се убади на общинътъ ония жъ кажат глей си рабтата не с тя токчета ниможим по къра да ходим а ако викне пулицията те имат прау да задържат както малехото така и превозното му средство до изясняване на случая и пристигането на ония с токчетата. Затва пулиция трябва да са вика винаги стига да дойдат щоту и това го има.
   • Ма
    Мара
    1 -3
    12:29, 11 мар 2020
    Как ?
    Аз не искам да ме влачат по дела и да ме мразят хората.
   • Пи
    питагор
    4 0
    12:36, 11 мар 2020
    ъм да ни искаш мъльчи си и всичко жъ е в боклуци за ко ходите тогава да приказвате
  • 4
   Лю
   ЛЮБЕНОВЦИ
   8 0
   18:22, 11 мар 2020
   В Любеново между гробищата и язовира, които също е пълен с боклуци (телевизори, обувки, умрели кучета) "поляната" е превърната в сметище! Как е възможно? Там има ли кмет или на Митков да сигнализираме?
   • Та
    Там
    8 0
    18:26, 11 мар 2020
    Все едно няма!Сигнализирайте на по-високо ниво!Кварталите нямат кметове не разбрахте ли?
   • Па
    пак там
    0 -2
    22:38, 11 мар 2020
    На тази поляна през соца покрай канала имаше дървета и властите връзваха за тях безстопанствени кучета и ги трепеха. като деца сме гледали сцената. за съжаление оставаха там и си гниеха.
  • 5
   Ба
   бай уй
   2 0
   22:33, 11 мар 2020
   Моля гражданите да не изхвърлят боклука на края на селото...
  • 6
   Ке
   Кети
   8 -8
   05:45, 12 мар 2020
   Първо скоро ще изчистим боклука от новото сметище наречено общински съвет и общинска администрация , които БСП и една гладна орда довлече. После ще извозим боклуците Митков, Ганчев и сие. И на края ще възцарим вечна обич, вечна правда в общината.
   Скоро......
   • ??
    ???
    5 -4
    08:42, 12 мар 2020
    Скоро,скоро колко да е скоро?Май само на приказки го докарваш!?
   • Пи
    питагор
    2 -3
    09:03, 12 мар 2020
    ъм то сичкуту българин е революционер на маса и по форумите ва яз жъ ти кажа колко скоро жъ е след 3 години убаче тамън да дойде време за възстание и офцято жъ забравят и друга песен жъ заблеят после като се събудят 3-4 месеца жъ пцуват ще викат че скоро щели да направят еди какво си и накрая пак ще забравят и тия цикли ще продължават на 4 години дукато пърумай ни са затрие.
   • ..
    .............
    1 0
    13:31, 13 мар 2020
    Ми то никога не е късно да се направи това

  Хороскоп за 04.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
  04 юли 2020
  Последни новини