Задържаха 17-годишен, изтърпяващ пробация, за кражба

За часове служители на реда в Първомай заловиха извършителя на домова кражба, съобщава пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.

На 9 март около 9 часа в РУ Първомай е получено съобщение от 52-годишен мъж,  за извършена кражба от дома му в с. Виница. Според първоначална информация от посочения адрес са откраднати 150 лв.

В хода на извършения оглед, полицейският екип е установил, че в жилището е проникнато през прозореца на банята, след като е отстранен комарника. От портмоне, оставено  на рафт в кухнята липсват две банкноти – едната от 100, а другата от 50 лв.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителя на престъплението- 17-годишен, многократно криминално проявен и осъждан за кражби, който в момента изтърпява наказание „пробация“. Налице са самопризнания от извършителя. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 ал 1 вр  чл 194 ал 1 ал  от НК.   

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ед
    Един
    8 0
    21:27, 10 мар 2020
    Този отдавна е за затвора.
    • Пи
      питагор
      3 -1
      06:05, 11 мар 2020
      тува е някакво фиганче но след една гудина веке няма да има прубация. Но във виница спуред моите пругнози обстановката жъ става все по криминогенна предвид населението затова там трябва да има постуянно полицейско присъствие а не отсъствие. Сига като наемат новите пулицаи направо да пратат двама да дремят по цял ден там щото иначе няма отърваване.
    • Ъх
      Ъхъ
      1 0
      11:19, 11 мар 2020
      По телевизора даваха за населени места които са с денонощна охрана от частни охранителни фирми. Доколкото помня плащаха по 10 лв на месец на обитаема къща и 5 лв на не обитаема. Това май е по добре от полиция които и без това имат ограничени права.
      Едно време в наше село плащахме за пазарим на лозята,сега трябва такъв за селата. Нищо ново ,а ?
Последни новини